28 November 2006
Türkcell Mobil Gelecek Yarışması
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr.Tayfun Acarer, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gönç, Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Lisansüstü Politikaları Direktörü Doç. Dr. Cemil Arıkan, Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜBİSAD) Başkanı Tuğrul Tekbulut, Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED) Başkanı Murat Dikici, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Atilla Ataman, İnterpro Holding Genel Müdürü Zafer Kurdakul ve Yürütme Kurulu Başkanı Ruşen Yaykın, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESID) Başkanı Suat Baysan, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ufuk Çağlayan ve Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş
16 November 2006
13 November 2006
10 November 2006
Bilişimciler “Ortak Akıl” Konusunda Uzlaştı
BİYEM Başkanı Zafer İnkaya, raporun benzerinin 20 sene önce Türk STK’lar tarafından hazırlandığını söylerken, TESİD Başkanı Suat Baysan adım adım uygulanacak rapor ile devletin birçok ürün ve hizmeti satın alacağını, uygulamada yaşanacak gecikmenin ülkeyi geri götüreceğini vurguladı. Baysan, STK’lar olarak üstlerine düşen en büyük görevin raporun takipçiliği olduğunu söyledi.
Başkanı
Türkiye’nin bilişim alanında gelecekte olması gereken yer için yapılabileceklerin tartışıldığı ve çözümlerin üretildiği Bilişim ‘06 etkinliği Ankara Sheraton Otel’de "Kullanıcı adı: Türkiye, Parola: Ortak Akıl" ana teması çerçevesinde kamu, özel sektör ve STK’ların da dahil olduğu 7 bin kişilik katılımcıya ulaştı.
Bilişim 06 ilk günün yoğun programı ardından 2. ve 3. gün de bilişim gündemine ışık tutacak konulara sahne oldu. STK Forum, Turkcell İletişim Günü, CEO Forum ikinci güne damgasını vururken, üçüncü gün Avea Gençlik oturumu ile açıldı.
09 November 2006
Murat Erkan Cisco’dan Aneltech’e geçti
Biltam Mümessillik Dış Ticaret şirketinde uygulama mühendisi olarak çalışan Erkan, daha sonra Cisco Sistem Türkiye'de sistem mühendisi ve iş geliştirme yöneticisi olarak görev yaptı.
03 November 2006
SSM ve KOBİ İşbirliği
Belirlenmiş alanlar dışında yazılım sektörünün etkisinin artırılması çalışmaları ile komşu sektörler Telekom ve Enerji ile daha yakından işbirliği yapılarak KOBI lere fırsatlar yaratılması.
Sunumumu katılımcılar ve yetkililer ile değerlendirerek bir eylem planı oluşturulması konusunda hem fikir kalındı.
Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi
Bilgi, ekonomi ve yönetim kongresi Beşinci BİLGİ, EKONOMİ VE YÖNETİM KONGRESİ, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 3-5 Kasım 2006 tarihlerinde İzmit Kartepe de gerçekleştirilecek.
Kongrede çok sayıda oturum ile ilk gün bir panel gerçekleştirilecek. Panelin konusu: BİLGİ TOPLUMUNA GEÇİŞTE DEVLETİN ROLÜ. Panelde konuyu tartışacak isimler ise şunlar: Prof. Dr. Mehmet Altan, Doç. Dr. Yusuf Balcı, Suat Baysan, Recep Çakal, Prof. Dr. Nükhet Yetiş.
5. Bilgi ve Ekonomi Kongresi - İnet/tr
Bilişim teknolojileri yatırım rakamları ile Gayri Safi Milli Hasıla arasında ki ilişkiyi anlatarak konuşmama başladım.
Devleti süreç içinde tam ortaya yerleştirerek iki ara yüz tarif etmeye çalıştım. Birincisi Devlet Vatandaş ilişkilerin yeniden tasarlanması (G2C) "Government to Citizens". İkincisi ile devlet içinde yeniden verimli ve etkin yapılanma (G2O, A2A) "Government to Officials, Administraion to Administration". Devlet çalışanları ve Kurumlar arası eş güdüm ile iletişim ortamının sağlanması için Bilişim altyapı ihtiyaçları yeniden şekilleniyor. Altyapı mimarisi merkezi ve dağıtık yapısını koruyor.
Değerli katılımcıların soru ve önerileri ile etkileşimli bir konuşma gerçekleşmiş oldu.
02 November 2006
TESID Ödül Töreni
Değerli misafirlerimiz, TESİD’in düzenlediği Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri 2006 Ödül Törenine hoş geldiniz.
Açılış
konuşmasını yapmak üzere TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın
18.00
– 18.05
Değerli Konuklarımız, TESİD Ödül Törenine hoş geldiniz.
1989 yılında kurulan, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği TESİD, elektronik ve bilgi teknolojileri alanından, ARGE, üretim ve hizmet faaliyetinde bulunan şirket ve kuruluşları temsil etmektedir.
İlgi alanımızda, Telekom sistem ve cihaz Üreticileri, Telekom Operatörleri, Savunma Elektroniği Üreticileri, Tüketici Elektroniği Üreticileri, Profesyonel ve Endüstriyel Elektronik Cihaz Üreticileri, Elektronik Bileşenler ve Bilişim Teknolojileri Sanayicilerini bulunmaktadır.
Sektörümüz 2006 yılında 9.5 milyar ABD Doları üretim, 5.1 milyar ABD Doları ihracat gerçekleştirmiştir.
Teknoloji yoğun bir yapısı olan sektörümüzde, bu yapının bir gereği olarak, araştırmaya, geliştirmeye, yenilikçi, yaratıcı çalışmalara önem verilmektedir. Ülke olarak Rekabetçiliğimizi sürdürülebilmenin başka bir yolu da yoktur. Çözüm özgün ürün ve marka yaratarak yerel üretim ile istihdamı arttırmak ve ihracat potansiyelimizi harekete geçirmektir.
2006 yılında sektörümüzde arge’ye ayrılan kaynak 170 milyon ABD Doları civarındadır. Şirket cirolarının %1.8’ini oluşturan bu rakam her ne kadar Türkiye ortalamasının iki katı ise de bunun yeterli olmadığı, her geçen gün daha fazla arge çalışması yapılmasının gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Arge yatırımı yapan ve yapmayı planlayan şirketlerimize destek olmak için oluşturulan yasaların Özellikle teknokent yasasının yeniden düzenlenmesi ve yerinde ARGE teşviklerinin bir an önce uygulanmasını beklemekteyiz.
Sektörümüzde yaşanan olumlu gelişmelerin; özellikle Telekom, tüketim, savunma alanlarında; proje seçimindeki başarı kriterlerinin yerli katma değer yönünde olması gerektiğini düşünmekteyiz. Ayrıca elektronik sektörü artık sipariş ile ürün ve hizmet tasarımı ve üretimi yapabilecek yetkinliğe sahiptir.
Kıymetli konuklar.
Kuruluşundan bugüne gerek üyelerine gerek sektöre destek olma çabası içinde olan TESİD 1999 yılından başlayarak yenilikçi yaratıcı çalışmaları teşvik amacıyla ödül vermektedir. Ödül süreci son derece profesyonel ve titiz bir çalışma içinde yürütülmektedir. Amacımız başarılı projeleri ödüllendirmenin yanı sıra ARGE kültürü, tasarım süreci, üniversite sanayi işbirliği, proje başvurusu ve çok değerli denetçilerimiz ile bilgi paylaşımını sağlamaktır.
2006 yılı ödüllerinin ana sponsorluğu TÜRK TELEKOM üstlenmiştir.
Destekleyici kuruluşlarımız, ALCATEL-LUCENT, ASELSAN, BEKO, HAVELSAN, SUN Microsystems, TTGV, TURKCELL ve VODAFONE her zaman olduğu gibi bize güç vermişlerdir.
Ana sponsorumuz ve destekleyici kuruluşlarımıza içten teşekkür ederim.
Çalışmalarımızda bize destek olan Telekomünikasyon Kurumuna, TÜBİTAK’a, Üniversitelerimize, ödül yürütme kuruluna, değerlendiricilerimize, ödüle başvuran ve ödül dokümanını hazırlayan şirket çalışanlarına, üyelerimize, TESİD yönetimine ve değerli jürimize çok teşekkür ederim.
Sözlerime son verirken ödül törenimize katılan konuklarımıza, Kadir Has Üniversitesi Rektörü ve personeline ve bir kez daha ödül sürecine emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
Beliz
KUDAT: Sn. Suat Baysan’a teşekkür ederiz.
01 November 2006
ISO - Sanayi Kongresi
1-Dünyada ki Trendler
2-Türkiye'nin Yeri
3-Fırsat ve Tehditler
"TESID" Türk Elektronik Sanayicileri Derneği Başkanı olarak, sektörümüzdeki en ciddi zorluğun ArGe birikimi ile donanmış uzman kadroların yeni teknolojiler ile buluşma hızlarının arttırılması. Yurt Dışı bağımlı teknoloji transferi ile sürüklenen sanayimize yerli ürünlerle farklı bir boyut kazandıracak anahtar başarı kriterleri neler olmalıdır konuşmamda değindiğim bir diğer alan hızla gelişen telekom altyapı ihtiyaçlarının yerli oranı yüksek ürünler ile sağlanması ve teşvikler oldu.