16 December 2009

Sancaktepe


Tevfik Erk / Sancaktepe’de son günlerde peş peşe gerçekleştirilen açılışlarla hareketli günler yaşanıyor. Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı programla,  Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okuluna yapılan konferans salonu ile Samandıra Teknik Lisesine yaptırılan laboratuvarın açılışı yapıldı. Böylece Sancaktepe ilçesinde bulunan iki okula daha eğitime destek veren iş adamları sayesinde hizmet gelmiş oldu.

Daha sonraki tören Samandıra Teknik Lisesinde gerçekleştirildi. Kalabalık davetli topluluğu önünde Anel Grup tarafından yaptırılan laboratuvarın açılışı yapıldı. Buradaki açılışa Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar katıldı. Anel Grup yöneticilerinden Genel Müdür Suat Baysan ve Yönetim Kurulu üyesi Serhat Suat’a teşekkür plaketleri verildi. Teşekkür plaketlerini Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar verdi.

10 December 2009

Kocaeli Üniversitesi

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Rıdvan Çelikel Haberleşme Laboratuvarı açılışı bugün (10.12.2009) gerçekleştirildi.

Anel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel tarafından Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümüne kazandırılan ve Rıdvan Çelikel adını taşıyan Haberleşme Laboratuvarı'nın açılış törenine Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Ayberk, Elektronik Haberleşme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sarp Ertürk, Anel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel, Aneltech Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü
Suat Baysan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

28 November 2009

Kilyos

Kurban bayramı Kilyos'ta sahilde küçük bir restoranda balık yiyoruz.

Kilyos oldukça gelişmiş ancak hala sahil kasabası görüntüsünü koruyor. Yemek sonrasında yürüyüş ve gezi, hava soğuk Karadeniz rüzgarlı, ancak hava güneşli sıcaklık iyi.

İnşallah daha da fazla betonlaşma olmadan kasaba havasını korumasını diliyoruz.

19 November 2009

Azerbaycan - Bakü Bakcell Görüşmesi - Bakan Ziyareti

Bakü ofisimizin açılışı ve Bakcell projesinin başlamasının ardından Bakü'de farklı projeleri görüşmek için Nazırlık ziyaretinde bulunuyoruz. Bakü rabıta teknolojilerine katkımızın yıllardır kaliteli, kesintisiz ve başarı ile sürdürülmesi saygınlığımızın en belirgin işareti. Ziyaretlerimizde hem sistemlerin işleyişi hakkında bilgilendirme yapıyoruz hem de yeni gelişmeleri konuşuyoruz.

2009 kışı Azerbaycan'da sert geçiyor, baz istasyonları kurulumları zor hava koşullarında ve birçok yerde kar fırtınası altında tamamlanıyor.

Azerbaycan ülke yöneticimiz Zeki Güçlü yapılanmamızı tamamlayarak projede önemli katkı sağlıyor.

Sayın Rabıta Nazırı Ali Abbosov'u ziyaret ederek proje hakkında bilgilendirme yapıyoruz ve bizden beklentilerini soruyoruz. Sayın Bakanımız gelişmelerden memnun olduğunu ifade ediyor. Azerbaycan'da bulunmanın dost ve kardeş ülke topraklarında bir kez daha mutluluğu yaşamanın sevincini hissediyoruz.

2010 Dünya Kupası maçı
(Azerbaycan 0 Almanya 2) İlk kez Bakü'ye gelen oğlum Berk ve ekibimiz ile uluslararası futbol maçını birlikte izliyoruz.

05 November 2009

RENEX - Yenilenebilir Enerji

Solar Panel üretim tesisimizin açılışı ve üretimin başlamasından sonra ilk fuara katılımımız. Fuarda PV ürünlerimiz ile OKDA elektronik kontrol sistemimiz sergileniyor.

Çevrim İçi şebeke bağlantısı ile akü sistemi ile birlikte çalışabilen TESID ödüllü şarj ve kontrol ünitesi.

Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız standımızı ziyaret ediyor. Yönetim Kurulu üyemiz Prof. Dr. Atilla Ataman teknik konularda ayrıntıları anlatarak yatırımımız hakkında bilgi veriyor.

02 November 2009

145 Kişiye İş Kapısı Çıkacak

20 milyon dolarlık yatırım yapıldı

ANEL Grup CEO ' su Suat Baysan , daha önce Türkiye ' de sadece Aselsan ' ın cep telefonu üretimi yaptığını belirterek , " Diğerlerinin tamamı ithaldi . Raks ' m bir tasarımı oldu ancak üretime girmedi . İlk seri üretime General Mobile giriyor " dedi . Cep telefonu üretimi için yapılan yatırımı söylemeyen ancak elektronik üretiminde kullanmak üzere 20 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını vurgulayan Suat Baysan , " Cep telefonu üretiminin de yapılacağı bantları içeren ek bir tesis kuruldu .

Ancak bu tesis bütün elektronik üretimi için kullanılacak . Burası AB standartlarına uyumlu bir tesis " diye konuştu .

Türkiye ' de 3 milyon cep telefonu üretecek , 500 milyon dolara çıkacak
145 kişiye iş kapısı olacak ANEL Grup CEO ' su Suat Baysan , cep telefonu üretimi ile Türkiye ' de ciddi istihdam artışı sağlanacağını belirterek , " Yaklaşık 145 kişiye iş imkanı sağlanacak . Yurtdışına 15 milyon dolar daha az döviz çıkacak . Devlete de 19 milyon dolarlık ilave gelir sağlamış bulunuyoruz " dedi .

31 October 2009

Cepler Artık Türkiye'de Üretilecek

Çift sim kartlı telefonlarda Türkiye pazarının lideri General Mobile, ülkemizde üretime başlıyor.

İstanbul'da kurulan cep telefonu üretim tesislerinde önümüzdeki 3 yılda 3 milyon adet telefon üretilecek. Aneltech Genel Müdürü Suat Baysan, İstanbul'un Anadolu yakasında üretilecek cep telefonları ile Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.


Baysan, Aneltech olarak Alcatel, Nortel, Ericsson, Aselsan, Mikes, Havelsan, Arçelik, Airties ve Fujitsu gibi markalara bilgisayar, modem gibi cihazların parçalarını ürettiklerini, buradan edindikleri deneyim ile cep telefonu üretmeye hazır hale geldikten sonra bu işe giriştiklerini açıkladı.


General Mobile - Milliyet/Cumhuriyet/HaberTürk/Hürriyet





Yerli Üretim - General Mobile

Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız #BinaliYıldırım teşrifleri ve onurlandırması ile gerçekleşen ilk yerli üretim General Mobile DST500 töreni

Sayın Bakanımıza yerli üretime verdiği destek için sonsuz teşekkürler. Sayın Bakanımıza tasarım, geliştirme, üretim konusunda ayrıntılı bilgi veriyoruz ve sorularını cevaplıyoruz.


Tesisleri geziyoruz ve ilk üretim telefonları yerinde inceliyoruz. Kurdele kesiminin ardından açılış toplantımıza geçiyoruz.

BTK Başkanımız Dr. Tayfun Acarer'e projeye verdiği destek için ve Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can'a törene katıldığı bizi onurlandırdığı için sonsuz teşekkür ediyoruz.

30 October 2009

Yerli Cep Telefonu Üretimi

Anel Grup şirketlerinden AnelTech’in Yönetim Kurulu Üyesi Suat Baysan da, Türkiye’de daha önce Aselsan, Raks ve Netaş’ın cep telefonu ürettiğini hatırlatarak, “İlk seri üretime geçen cep telefonu General Mobile olacak.

20 milyon dolarlık bir yatırımlar üretim tesisleri kuruldu. Dizüstü bilgisayardan cep telefonuna kadar farklı ürünleri bu tesislerde üretebiliyoruz.

Bu süreçte, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer’den çok ciddi destek gördük.” dedi.

09 October 2009

Bilişim09 - TESID Savunma

 

TESİD bu yıl dördüncü defa, Interpro tarafından her yıl düzenlenen ve Tüyap Beylikdüzü Kongre Merkezinde yapılan “Bilişim Zirvesi” etkinliklerine katılmıştır. 7-10 Ekim 2009 tarihlerinde düzenlenen etkinlikler kapsamında 9 Ekim 2009 günü TESİD’in desteklediği Savunmada Bilişim Konferansı düzenlenmiştir.

Konferansta, Yönetim Kurulu Başkanımız Suat Baysan’ın açılış konuşmasından sonra, aralarında Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar’ın, SSM Başkan yardımcısı Mete Arslan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Faik Eken’in de bulunduğu konuşmacılar Savunmada Bilişim konusunu enine boyuna değerlendirmişlerdir. Konferansa katılım yüksek seviyede olmuştur

01 October 2009

Kobifinans 1 ekim 2009

Elektronikte 10 Milyar Dolar'lık Üretim Kapasitemiz Var

Peki, kriz sonrasını değerlendirirsek, artık daha temkinli ve kontrollü bir hayat mı başlıyor? Kesinlikle öyle olmasını bekliyoruz. O çılgın alışveriş patlamalarının yaşandığı günler geride kaldı. Elektronik sektörü açısından bakarsak, bizim de böyle bir beklentimiz yok. Yumuşak bir artış yaşanacak. Bakın, elektronik sektörü son 4 yıldır Türkiye'de bir büyüme gösteremedi. 10 milyar dolarlık bir üretim kapasitemiz var. Ancak 4 yıldır kıpırdamıyor, ekonomi yükselirken de durum böyleydi. Enterasandır, ekonomi düşerken de düşmüyor.

Yani statik bir halde devam ediyor. Kendi içinde, alt sektörleri değişiyor ama toplama baktığınızda, her şey aynı" Tabii bu durum bizi çok rahatsız ediyor. Türkiye'de bu kadar genç nüfus varken, yetişmiş elektronik mühendisleri, yazılımcılar 5 varken, bu sektörün çok daha iyiye gitmesi gerek. TESİD olarak biz bir strateji ve vizyon çalışması yapıyoruz. Bölgemizdeki en iyi insan kaynakları, en iyi üretim tesisleri bizde ama bir türlü sıçrama gerçekleşemiyor.


28 September 2009

Yerebatan Sarnıcı

Kentin su ihtiyacını karşılamak üzere 6. yüzyılda  Bizans İmparatoru Justinianus (527-565) tarafından yapılan Sarnıç şimdi sadece tarihi güzelliğini koruyor ve ziyaretçilerine sunuyor. Suyun içinden yükselen mermer sütunları dolayısıyla "yerebatan" olarak adlandırılmış.

Toplam alanı 9800m2 olan sarnıç inanılmaz boyutları sayesinde 100.000 Ton suyu depolayabilmekte. Zamanında bir mühendislik ve sanat yapıtı olan eseri doya doya bütün sessizliği ile geziyoruz.

İstanbul'un fethinden sonra bir dönem kullanılsa da sonraları akar suların, durgun suya tercih edilmesi sonucunda kullanımına son verilmiş.

Sarnıcın kuzey batı yönünde iki sütunun altında yer alan Medusa heykellerinin başları muhteşem. Bakışlarının her şeyi taşa çevirdiğine inanılan Medusa sanki sarnıcın koruyucusu ve yer altı tanrıçası. Yapımı 38 yıl sürmüş olan sarnıcın insanı ürpertici yanını da hissederek görsen şölenimizi tamamlıyoruz.

General Mobile Yerli Üretim

Uzun zamandır devam eden görüşmelerin sonucunda General Mobile markası sahibi GençCell ile cep telefonu üretimi sözleşmesi imzalıyoruz.

Pazarın ihtiyacını Türk tüketicisinin beğenisi ve kalitesi doğrultusunda karşılayacak ürünlerin tasarım faaliyetleri sonucunda ön üretim gerçekleşiyor.

İlk 1000 adet üretim sıfır hata ile sağlanıyor, testler kapsamlı olarak yapılıyor. Üretimin otomatik dizgi dahil her aşaması belirleniyor deneniyor, tüketiciye sevkiyattan önce sistem testleri uygulanıyor. Tasarım esnasında zorlayıcı, çevresel testler de dahil olmak üzere tamamlanıyor.

Projeye destek veren Vural Yılmaz arkadaşımıza ayrıca çok teşekkür ediyoruz.

20 July 2009

Antalya Belediyesi - Turunç Projesi

Antalya kentinin güneş enerji potansiyelinin değerlendirilmesi konulu sunum ve toplantı. Projeye bizim verdiğimiz ismi "Turunç" olarak belirledik ve amacını üç yıl içinde  LEED sertifikasına uzanan bir strateji olarak belirledik.

Proje Hedeflerini dört ana başlık halinde tasarlayarak Belediye yetkilileri ile paylaşma ve konuşma sonrasında sunumu ve bilgileri teslim ederek projenin hayata geçirilmesi dileklerimizle Antalya'dan ayrıldık.

Olası Proje Hedefleri

1-100 turizm tesisinin enerjisinin %20 sini güneş sistemlerinden sağlaması
2-40 MW kapasiteli GES kurulumu
3-Şehir içi durakların güneş panelleri ile donatılması
4-Park, Bahçe ve Yol aydınlatmaları
5-LEED Sertifikası

07 July 2009

Aneltech - Huawei

Huawei pazara giriş stratejisi olarak yerel üreticiler ile görüşmeler yapıyor.

Hakan Bakır önderliğinde yürütülen proje çerçevesinde tesislerimizde karşılıklı beklentiler, iş ortaklığı modelleri, üretim imkanı konularını ayrıntılı olarak konuşuyoruz.

Huawei pazara direkt olarak hitap etmek ile farklı işbirliği kapsamında yeni modelleri araştırıyor. Yapılan bir çok toplantının neticesinde özellikle telekom işletmecileri ile direkt çalışma ve yaklaşımın daha verimli olacağına karar veriyorlar.

Aneltech şirketi olarak üretim ve sistem bütünleştirme dışında da birlikte projeler "Servis, İthalat, İşletme" geliştirebileceğimizi vurgulayarak görüşmelere devam ediyoruz.

01 July 2009

Capital - 27 Şapka Birden

Capital


Birçok iş insanı için mesai saati, sadece şirket için çalışılan zaman anlamına gelmiyor. Farklı meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları için de belli bir mesai harcıyorlar.


Koroda Şarkı Söylüyor


Anel Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Aneltech Genel Müdürü Suat Baysan, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) başkanlığını da yürütüyor. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın ise yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Baysan, hobileri için de zaman bulan isimlerden. Yaz aylarında hemen her gün yüzüyor. Kış aylarında ise kayak yapmaya çalışıyor. Türk Sanat Müziği korosunda şarkı söylüyor ve amatör olarak piyano çalıyor. Baysan, “Hafta içi işle, hafta sonu ise daha çok dinlenme, hobiler ve aileyle geçiyor” diyor.

20 June 2009

Diyarbakır - YEKSEM

Diyarbakır şehrimizde düzenlenen 5. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumuna konuşma yapmak ve deneyimlerimiz paylaşmak üzere katılıyorum.

Ümraniye'de kurulumunu tamamladığımız güneş panelleri üretim tesisi 10 MW yıllık kapasitesi ile faaliyetine başlıyor. Ülkemizde ilk olarak yerel kaynaklarla tamamlanan bantlarımızda standartlara uygun, sertifikalı ve akredite fabrikada üretim temiz ortamda gerçekleştiriliyor. Güneş gözelerinin tamamen robotik ortamda panellere yerleştirilmesi kalite ve kapasite açısında verimlilik hedeflerini sağlıyor.

Panel büyüklükleri olarak 100W ve 200W tercih sebebimiz oluyor. Sebebi her panelin güneş test cihazında olumlu enerji çıktısı sağlaması zorunluluğu. Böylece kurulum amacıyla iş ortaklarına sevk edilecek her panel sahada koşullara uygun olarak yıllarca hizmet verebilecek.

Konuşmamda panel üretimi yanısıra üzerinde titizlikle durduğumuz enerji elektroniğinden de bahsediyorum. Akülerin şarj edilmesi, tüketim için 200V evirici sistemlerinin tasarını tamamen yerel imkanlarla tasarlanıyor ve sistemlerin vazgeçilmez bileşenlerini oluşturuyor. Böylelikle tamamen teknolojik farkındalık sağlanmış, ürünler tasarlamış ve ithal kalemleri en aza indirilmiş yerli ürünler pazarda konumlandırılmış oluyor.

Fabrikanın tasarlanması, kurulması ve işletilmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Projeyi yöneten GMY Levent Gülbahar'ı kutluyorum.

12 June 2009

BTK - Karadeniz İşbirliği Konferansı

4. Karadeniz ve Hazar Düzenleyici Konferansı İstanbul'da yapılıyor. Bölge ülkelerinin yoğun ilgisi ve bildirileri ile yeni düzenlemeler gündeme geliyor.

BTK ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmelerde konu başlığı yakınsama. İşbirliği konularının başında yakınsama için yeterli fiber altyapısının kurulması ve düzenleyici kuruluşların ortak çalışması ile trafiğin taşınması.

TESID olarak toplantıları yakından izliyoruz. Enver İbek ve Kasım Toprak ile birlikte oturumlara katılarak bilgi notlarını üyelerimiz ile paylaşıyoruz. İşletmeciler oturumunda Türkiye'de yerleşik GSM firmalarımızın genel müdürleri fikirlerini ve projelerin ayrıca beklentilerini konuşmalarında dile getiriyorlar.

2 gün süren görüşmeler boğazda tekne turu ile sonra eriyor.


04 June 2009

Yakıt Pilleri - Penn State US

Savunma Sanayi Müsteşarlığı tüm elektrikli gemi projesinde çalışmalar devam ediyor. Firmamız yakıt pilleri ve hidrojen teknolojiler alanında çalışma yapmak üzere görevlendiriliyor. 

Geminin uzun süre elektrik ile çalışabilmesini sağlayacak teknolojileri incelemek üzere dünyada konusunda lider Penn State Üniversitesindeyiz.

Üniversitenin kampüsünde 1MW kapasiteli nükleer enerji santralini geziyoruz, daha sonrasında hidrojen ile çalışan yakıt pillerini hakkında bilgi alıyoruz. Nükleer santralden elde edilen nötronlar ile yakıt pillerinin testleri yapılarak, pillerin tasarımı ayrıntılı olarak hesaplanıyor. Santrali gezimiz esnasında güvenlik belgesi imzalıyoruz ve Geiger sayacını üzerimizde taşıyarak sürekli radyasyon ölçümü yapıyoruz.

Üniversiteyi tavsiye eden Prof. Nejat Veziroğlu hocamıza ve bize konuyu aktararak bilgi veren Penn State öğretim görevlisi Dr. Emin Kumbur hocamıza çok teşekkür ediyoruz.

21 May 2009

Perakende Zirvesi - Yerel Zircirleri Buluşuyor

Perakende Zirvesinde konuk konuşmacı olarak katılıyorum. Yerel zincirler sıkıntılı bir süreçten geçiyorlar. Büyük alışveriş merkezlerinin faaliyete geçmesi ile satış rakamlarında ciddi düşüşler yaşanıyor.

Marketing Management Institute (MMI) ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Türkiye'nin her tarafından gelen 1000 üzerinde izleyici katılıyor.

Konuşmam ilgi ile izleniyor, küçük işletmelere rekabette faydalı olabilecek ve büyük yatırımlar gerektirmeyecek projeler anlatıyorum. Tüketici ile olan yakınlık ve tanınırlık avantaj olarak kullanılarak etkin (CRM) Müşteri İlişkileri Yönetim ve teknoloji ile birlikteliği üzerinde duruyorum.

"Sensiz Olmaz" teması ile kurgulanan buluşma olumlu izlenimlerle sona eriyor.

20 May 2009

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğrenci Kulübü Elektronik Sanayi Paneli
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğrenci Kulübü Türk Elektronik Sanayii hakkında görüşmek üzere 20 Mayıs 2009 tarihinde bir Panel düzenlemiştir.

Üniversite içinde düzenlenen Panel’e TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Suat Baysan, Genel Sekreter Enver İbek ile ESİM A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Cevdet Aydemir konuşmacı olarak katılmışlardır.

Yurdakul Ceyhun hocamızı Rahmetler Anıyoruz.


08 May 2009

Üniversite Sanayi İşbirliği Kongresi - Anadolu Üniversitesi Eskişehir

AKLIM FİKRİM MERKEZİ

Suat BAYSAN, Rabia ÖNER ANELTECH

suat.baysan@aneltech.com, rabia.oner@aneltech.com

ÖZET

Üniversite ve sanayi işbirliğiyle hayata geçen Aklım Fikrim Merkezi şirket ve bireylerin fikir, prototip ya da ürün haline gelmiş projelerini desteklemektedir. Sanayi desteği bulamamış projeleri, tezleri ve yeni ürünleri ülke ekonomisine fayda sağlayacak şekilde değerlendirmeyi hedeflemektedir. Böylece, toplumun her kesiminden insanın rahatça başvurabileceği bir platform oluşturulmuştur.

Aklım Fikrim Merkezi uluslararası teknolojik rekabet ortamında Türkiye’nin yer bulmasını amaçlarken, aynı zamanda tüm proje süreçlerinde sosyal sorumluluk gereklerini yerine getirmeyi de görev bilmektedir. Bu yaklaşımla, geliştirilecek teknolojilerin çevreye ve doğal yaşama zarar vermemesi, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarını kullanması değerlendirme ölçütlerinde belirleyici olacaktır.

23 April 2009

Çokuluslu Üretici Firmaları Ülkeye Katkı Vermeye Teşvik Etmek Lazım

Suat Baysan : "Unutmayalım ki, çok uluslu şirketler AR-GE faaliyetlerine devam etmektedirler. Türkiye’de madem bu kadar gelişmiş bir mühendislik yeteneği var, o zaman bilinçli bir şekilde ülkemizde tasarım yapmanın yollarını usanmadan aramaya devam etmeliyiz. Bu konuda atak davranan firmalarında yeni yasada olduğu gibi teşvike devam etmeliyiz."


Turk-internet.com : Peki bu çabalar bir şey getirecek mi bize? Dünyada bir yere gelebilir miyiz?

Suat Baysan : Türkiye’ye telekom alanında bir ilk olarak Netaş, Teletaş kurulduğunda, o zaman PTT’nin ve ülkenin altyapısının oluşturulması, üretilmesi ve tasarımların yapılması amacıyla kuruldular. 1980’li yıllarda Türkiye’nin en büyük AR-GE örgütlenmesi işte bu dönemde yapılandı..

Halep - Suriye

Antakya - Hatay gezimizin son gününde Cilvegözü sınır kapısından geçerek Halep'e varıyoruz. Kalesi, çarşısı, inanılmaz süslerle bezenmiş evleri ve balkonları ile görsel bir şölen sergileniyor.

Bizim ağız tadımıza çok benzeyen yemekleri yiyoruz ve zamanımızın büyük kısmını tarihi mekanları gezerek günü tamamlıyoruz. Bir günlük gezimizden arkaya sanatsal yapıları ile Halep kalıyor.

Güncelleme: Halep muhteşem şehrin yok oluşunu izlemek çok üzücü.

22 April 2009

Hatay - Antakya

Medeniyetler Diyarı Hatay, Antakya. Saymakla bitmeyecek tarihi, doğal güzellikler.

1939 yılında yapılan referandum ile Anavatana katılan Hatay vilayeti.

Arkeoloji Müzesi, Harbiye, Ülkemizin en uzun sahil şeridi Samandağ, Vakıf Köyü, Habib-i Neccar camii, St. Pierre Kilisesi, Hz. Musa Ağacı, TITUS Tüneli, Beşikli Mağara, Defne, Defne Sabunları.

Asi Nehri içinden geçen Antakya'yı unutamıyoruz.

16 April 2009

TTGV - Yönetim Kurulu Üyeliği

 

16 Nisan 2009 Ankara Cyber Park TTGV Kurucular Kurulu Toplantısı.

16 Nisan 2009 tarihinde Ankara’da yapılan ve TESİD’in de kurucularından olduğu Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Kurucular Kurulu toplantısına katıldık. TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Suat Baysan 4 yıl süre ile TTGV Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Güncelleme: Kıymetli Başkanlarımız Fikret Yücel ve Cengiz Ultav liderliğinde TTGV saygın duruşunu hiç bir zaman kaybetmedi. Teknoloji Üreten Türkiye strateji anlayışıyla kendisini sürekli yeniledi. Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerine destek oldu. Yatırımcı yaklaşımıyla girişimcilerin etkin projelerine destek sağladı. 16 yıldır TTGV çatısı içinde katma değerli projelerde ve yenilikler içinde yer almamın gururunu yaşıyorum.

Her zaman övünçle bahsettiğim TTGV takımını tasarladıkları öncü sistemler için kutluyorum.

07 April 2009

Berlin - Turk Telekom

DAI - Labor ile birlikte ArGe projelerimizin durumunu irdelemek üzere Turk Telekom yöneticileri ile birlikte Berlindeyiz.

İki gün süren toplantılar sonunda projelerin ayrıntıları ortaya konuyor, geliştirme planı üzerinde mutabakat sağlanıyor. Bütçe çalışmasının tamamlanmasının ardından projeler bir bütün olarak üst yönetime sunulmak üzere derleniyor.

Son kullanıcılara kolaylık sağlayacak yeni teknolojilerin tasarım faaliyetlerinin bir an önce başlaması için proje onay sürecinin yakından takibine karar veriliyor.

06 April 2009

Doha - İletişim Projeleri

İletişim altyapı projelerini görüşmek üzere Katar Doha seyahatim. Zamanım kısıtlı ve görüşmeleri iki gün içinde tamamlamamız gerekiyor. Rajiv randevuları ayarlayarak verimli ve etkin bir dizi toplantı yapıyoruz.

Telekom İşletmecileri ile olan görüşmeler olumlu sonuçlanıyor ve kurulumlar için ön anlaşma sağlanıyor. Büyük kurumlar ve şirketler için gerekli IT ihtiyaçları, müşteriler ile görüşülüyor, yerel insan kaynağının bulundurulması durumunda tercih edilebileceğimizi anlıyoruz. Kaynak planlaması ve gelir analizleri yapmak üzere ekip ile birlikte karar veriyoruz.

Akşam yemeğinden sonra ertesi gün Berlin'de olmak üzere ayrılıyorum.

04 April 2009

Muğla Üniversitesi

Muğla Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in davetlisi olarak öğrencilerle sohbet davetini büyük bir zevkle kabul ettim. E-Dönüşüm ve Liderlik seminerinde bol neşeli ve eğlenceli bir sunum ile katılımcılarla kaynaştık.

Muğla Üniversitesi gezi esnasında hocamızın projelerini görme fırsatım oldu. Özellikle Güneş enerjisinden elektrik üretme sistemleri ilgi ve dikkat çekici.

Ayrıca Üniversitenin kütüphanesi görülmeye değer, hem yerleşim hem de belge ve içerik yoğunluğu ile öncü üniversiteler arasında sayabiliriz. Şener hocayı kutluyorum.

01 April 2009

YTÜ - Yıldızlar Sayı 2

Globalleşen dünyada Türk Yüksek öğretiminin hedefleri YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAŞAM KÜLTÜRÜ DERGİSİ YIL:01 SAYI:2 / NİSAN 2009


Üniversite-sanayi işbirliği RLC Seminer Günleri bünyesinde; ENOSAD, TESİD ve ETMD derneklerinin yönetim kurulu üyeleri ve Elektrik-Elektronik Fakültesi öğretim üyelerinin birlikte gerçekleştirdikleri panellerle, üniversite ile sanayi arasındaki ilişkilerin nasıl arttırılacağının ve sektör ile üniversitenin karşılıklı olarak birbirlerinden beklentilerinin tartışıldığı platformlar oluşturulmuştur.

Aneltech Genel Müdürü Suat Baysan’ın katılımıyla gerçekleşen Liderlik ve Innovasyon konulu kariyer oturumu ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Gürel’in bilişimsel elektronikte dünya re- korunu yakalayan projenin sunumuyla renklenen organizasyonda.

https://vdocuments.site/documents/yildizlar-sayi-2.html

26 March 2009

TESID - Temalı Akşam Yemeği

26 Mart 2009 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı Yıldız Hisar Kulübü tesislerinde, AK Portföy A.Ş. Genel Müdürü Cem Yalçınkaya’nın konuk konuşmacı olarak katıldığı ve gündemdeki "Global Ekonomik Gelişmeler ve Türkiye'nin Konumu" hakkında bir sunum yaptığı yemekli toplantı düzenlenmiştir.

15 Temmuz 2009 tarihinde yine aynı yerde yapılan yemekli toplantıda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yönetiminde hazırlanmakta olan Elektronik Sanayi Strateji Belgesi çalışmaları hakkında bilgi verilmiş ve toplantıya katılan üyelerimizin değerlendirmeleri alınmıştır.

TESID - e-dönüşüm Sunumu

Türk Elektronik Sanayiciler Derneği yemekli toplantı. Konuk konuşmacı olarak katıldım ve e-dönüşüm üzerine bir konuşma gerçekleştirdim.

Cisco metodolojisi üzerinde açıklamalarda bulunarak daha önce çok yoğun olarak takip ettiğimiz TQM ile olan farklılıklarını analiz etmeye çalıştım.

Bir çok konuda örtüşen iki sistem e-dönüşümde üzerinde oldukça fazla durulan teknoloji kriteri ile öne çıkması ilgi ile izlendi. Liderlik gelişim ve anlayış ise her iki sistemde de birbirlerine olan yakınlıkları ile dikkat çektiler.

19 March 2009

DPT - Müsteşar Ziyaret

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Ziyareti.

Sayın Halil İbrahim Akça ile elektronik sanayi güncel rakamlarını, ihracat ve ithalat arasındaki farkın hangi ürün ve ülkelerden oluştuğunu konuştuk.

Özellikle yerli yazılım kalite ve içerik açısında dünya rekabetçilik sıralamasında üst sıralara tırmanabilir gündeme geldi. Donanım üretiminin katma değeri ve ArGe kapasitesi en yüksek olarak destek programlarının önemi vurgulandı.

Suat Baysan
Enver İbek
Zafer Sevdi

TESID - ICT Media Ziyareti

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği sektörümüzde faaliyet gösteren ve öncü konumunu sürdüren saygın yayın kuruluşu ICT Media ziyareti. Genel Yayın yönetmeni Murat Pehlivan ile derginin merkezinde öğle yemeği şeklinde gerçekleşen görüşme. Sektörümüzün sıkıntıları, yeni teknolojilerin yeteri hızda ülkemize kazandırılamaması ve ARGE faaliyetlerini konuşuyoruz.

Sektörümüzde ki dergilerin kıymetinin bilinci ile daha fazla destek ve sesimizi duyurabilmek için izlenecek stratejileri konuşuyoruz.

TESID genel sekreteri Enver İbek ve TESID Ankara temsilcisi Zafer Sevdi toplantıya katılarak faaliyetlerin ortak düzenlenmesi için işbirliği konularını gündeme getiriyorlar.

Dergi yönetimine ve çalışan arkadaşlarımıza ve yerel lezzetlerin olduğu öğle yemeği için teşekkür ederek ayrılıyoruz.

TESID - Aselsan

Türk Elektronik Sanayi, Başkan ve Genel Sekreter olarak Aselsan resmi ziyaretimiz.

Kıymetli Genel Müdürümüz Cengiz Ergeneman Aselsan'a 35 yıl hizmet ederek savunma alanında yerli ürün geliştirilmesi amaçlı projelerin önderliği yaparak ülkemize ciddi katma değer yaratmanın önderliğini sürdürüyor

Genel Müdür Yardımcımız Dr. Faik Eken 18 yıldır teknoloji konu başlıkları altında ürünlerin askeri standartlarda tasarımı ve geliştirilmesi için üstün çaba içerisinde.

Aselsan'ın TESID üyeliği içinde yadsınamaz konumu ve savunma sektörü içinde kuruluşundan itibaren sürdürülen liderliği ve sektör ile ortak projelerin birlikte geliştirilmesi konularını konuşuyoruz. Ev sahipliği için teşekkür ediyoruz ve İstanbul'a dönüyoruz.

14 March 2009

Riyad - Suudi Arabistan

Suudi Arabistan Riyad'ta teknoloji firmamızın kurulum çalışmalarını tamamlamak üzere bulunuyoruz. İletişim alanında ve uydu haberleşmesinde önemli projelerin olduğunu gözlemliyoruz.

Birlikte çalışmayı planladığımız iş ortaklarımız ile ve direkt müşteriler ile projeleri değerlendiriyoruz. yeni gelişmelere oldukça açık olan pazarda kadrolaşmak için değişik seçenekler üzerinde konuşuyoruz.

04 March 2009

Yeni Bina - General Mobile

Ümraniye'de yapımı süren yeni binamızda üretim alanlarının planlarını General Mobile firması ile paylaşıyoruz ve yerinde inceliyoruz.

Cep telefonu üretiminde ülkemizde maalesef yatırım yapılmıyor ve cihazlar sadece ithal edilerek büyük bir döviz çıktısı yaşanıyor. Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları ile cep telefonu yerli üretim ayrıntıları belgeleri paylaşılıyor.

Uzun vadede sağlanacak istihdam artışının rakamsal değerleri ile ilave vergisel veriler Bakanlığa sunuluyor. Karşılığında fiyat rekabetçiliği açısında talep edilen teşvikler belirleniyor.

Nurettin Erdir, Muzaffer Gölcü, Necati Genç ile birlikte tesislerdeyiz.

25 February 2009

Elektronikte kâr marjları düşüyor


TESİD Başkanı Suat Baysan, geçmiş yıllarda elektronikte yüzde 8-9 seviyesinde olan kâr marjlarının 2008'de yüzde 3-4 seviyelerine indiğini 2009'da ise bu seviyeyi korumasını tahmin ettiklerini söyledi.


Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Başkanı Suat Baysan, ayrıca, 2008'de elektronik sanayi pazarında 10 milyar doları içeride üretilenlerden, 13 milyar doları ise ithalattan gelen satış hacminin 2009'da benzer seviyede kalmasını beklediklerini söyledi.

Reuters'a sektörün 2008 performansı ve 2009 tahminlerini değerlendiren Baysan, "Özellikle tüketici elektroniği alanında kârlılık oranlarında ciddi düşüş yaşandı. Elektronik'te yüzde 8-9 seviyesinde olan kârlılığın 2008'de yüzde 3- 4'lere düştüğünü görüyoruz" dedi.

Elektronikte kâr marjları 2008'de yarıya indi

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Başkanı Suat Baysan, ayrıca, 2008'de elektronik sanayi pazarında 10 milyar doları içeride üretilenlerden, 13 milyar doları ise  ithalattan gelen satış hacminin 2009'da benzer seviyede kalmasını beklediklerini söyledi.
 
Reuters'a sektörün 2008 performansı ve 2009 tahminlerini değerlendiren Baysan, "Özellikle tüketici elektroniği  alanında karlılık oranlarında ciddi düşüş yaşandı. Elektronik'te yüzde 8-9 seviyesinde olan kârlılığın 2008'de yüzde 3- 4'lere düştüğünü görüyoruz" dedi.


Baysan, 2009 yılında da kârlılığın bu seviyede gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi. 
Ciro ile ilgili olarak ise Baysan, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerindeki daralmanın olumsuz yansımalarına karşın,  telekom ve savunma sanayide artması beklenen iş hacminin etkisiyle 2009 yılında 2008'e göre daralma olmamasını  beklediklerini kaydetti.
   Baysan'ın verdiği bilgiye göre, elektronik sektörü 2008 yılını yaklaşık 10 milyar dolarlık üretim cirosuyla kapattı.  Bu dönemde 6 milyar dolarlık ihracat, 13 milyar dolar civarında da ithalat gerçekleştirildi.

24 February 2009

Yıldız Teknik Üniversitesi - Elekronik Saniyi

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerine elektronik Sanayi'nin günümüz itibari ile geldiği durum ve gelecek potansiyeli konulu konuşmam.

Sektörümüzdeki inanılmaz Araştırma ve Geliştirme yeteneği, mühendislerin becerileri ile kazanılan yenilikçilik merakı.

Aynı zamanda yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri neler olabilir. Hem sunum hem de dinleme fırsatı içinde sektörü anlamaya yönelik sohbet.

Yıldız Teknik Üniversitesine ben davet etikleri için çok teşekkür ediyorum.