23 April 2009

Çokuluslu Üretici Firmaları Ülkeye Katkı Vermeye Teşvik Etmek Lazım

Suat Baysan : "Unutmayalım ki, çok uluslu şirketler AR-GE faaliyetlerine devam etmektedirler. Türkiye’de madem bu kadar gelişmiş bir mühendislik yeteneği var, o zaman bilinçli bir şekilde ülkemizde tasarım yapmanın yollarını usanmadan aramaya devam etmeliyiz. Bu konuda atak davranan firmalarında yeni yasada olduğu gibi teşvike devam etmeliyiz."


Turk-internet.com : Peki bu çabalar bir şey getirecek mi bize? Dünyada bir yere gelebilir miyiz?

Suat Baysan : Türkiye’ye telekom alanında bir ilk olarak Netaş, Teletaş kurulduğunda, o zaman PTT’nin ve ülkenin altyapısının oluşturulması, üretilmesi ve tasarımların yapılması amacıyla kuruldular. 1980’li yıllarda Türkiye’nin en büyük AR-GE örgütlenmesi işte bu dönemde yapılandı..

Halep - Suriye

Antakya - Hatay gezimizin son gününde Cilvegözü sınır kapısından geçerek Halep'e varıyoruz. Kalesi, çarşısı, inanılmaz süslerle bezenmiş evleri ve balkonları ile görsel bir şölen sergileniyor.

Bizim ağız tadımıza çok benzeyen yemekleri yiyoruz ve zamanımızın büyük kısmını tarihi mekanları gezerek günü tamamlıyoruz. Bir günlük gezimizden arkaya sanatsal yapıları ile Halep kalıyor.

Güncelleme: Halep muhteşem şehrin yok oluşunu izlemek çok üzücü.

22 April 2009

Hatay - Antakya

Medeniyetler Diyarı Hatay, Antakya. Saymakla bitmeyecek tarihi, doğal güzellikler.

1939 yılında yapılan referandum ile Anavatana katılan Hatay vilayeti.

Arkeoloji Müzesi, Harbiye, Ülkemizin en uzun sahil şeridi Samandağ, Vakıf Köyü, Habib-i Neccar camii, St. Pierre Kilisesi, Hz. Musa Ağacı, TITUS Tüneli, Beşikli Mağara, Defne, Defne Sabunları.

Asi Nehri içinden geçen Antakya'yı unutamıyoruz.

16 April 2009

TTGV - Yönetim Kurulu Üyeliği

 

16 Nisan 2009 Ankara Cyber Park TTGV Kurucular Kurulu Toplantısı.

16 Nisan 2009 tarihinde Ankara’da yapılan ve TESİD’in de kurucularından olduğu Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Kurucular Kurulu toplantısına katıldık. TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Suat Baysan 4 yıl süre ile TTGV Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Güncelleme: Kıymetli Başkanlarımız Fikret Yücel ve Cengiz Ultav liderliğinde TTGV saygın duruşunu hiç bir zaman kaybetmedi. Teknoloji Üreten Türkiye strateji anlayışıyla kendisini sürekli yeniledi. Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerine destek oldu. Yatırımcı yaklaşımıyla girişimcilerin etkin projelerine destek sağladı. 16 yıldır TTGV çatısı içinde katma değerli projelerde ve yenilikler içinde yer almamın gururunu yaşıyorum.

Her zaman övünçle bahsettiğim TTGV takımını tasarladıkları öncü sistemler için kutluyorum.

07 April 2009

Berlin - Turk Telekom

DAI - Labor ile birlikte ArGe projelerimizin durumunu irdelemek üzere Turk Telekom yöneticileri ile birlikte Berlindeyiz.

İki gün süren toplantılar sonunda projelerin ayrıntıları ortaya konuyor, geliştirme planı üzerinde mutabakat sağlanıyor. Bütçe çalışmasının tamamlanmasının ardından projeler bir bütün olarak üst yönetime sunulmak üzere derleniyor.

Son kullanıcılara kolaylık sağlayacak yeni teknolojilerin tasarım faaliyetlerinin bir an önce başlaması için proje onay sürecinin yakından takibine karar veriliyor.

06 April 2009

Doha - İletişim Projeleri

İletişim altyapı projelerini görüşmek üzere Katar Doha seyahatim. Zamanım kısıtlı ve görüşmeleri iki gün içinde tamamlamamız gerekiyor. Rajiv randevuları ayarlayarak verimli ve etkin bir dizi toplantı yapıyoruz.

Telekom İşletmecileri ile olan görüşmeler olumlu sonuçlanıyor ve kurulumlar için ön anlaşma sağlanıyor. Büyük kurumlar ve şirketler için gerekli IT ihtiyaçları, müşteriler ile görüşülüyor, yerel insan kaynağının bulundurulması durumunda tercih edilebileceğimizi anlıyoruz. Kaynak planlaması ve gelir analizleri yapmak üzere ekip ile birlikte karar veriyoruz.

Akşam yemeğinden sonra ertesi gün Berlin'de olmak üzere ayrılıyorum.

04 April 2009

Muğla Üniversitesi

Muğla Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in davetlisi olarak öğrencilerle sohbet davetini büyük bir zevkle kabul ettim. E-Dönüşüm ve Liderlik seminerinde bol neşeli ve eğlenceli bir sunum ile katılımcılarla kaynaştık.

Muğla Üniversitesi gezi esnasında hocamızın projelerini görme fırsatım oldu. Özellikle Güneş enerjisinden elektrik üretme sistemleri ilgi ve dikkat çekici.

Ayrıca Üniversitenin kütüphanesi görülmeye değer, hem yerleşim hem de belge ve içerik yoğunluğu ile öncü üniversiteler arasında sayabiliriz. Şener hocayı kutluyorum.

01 April 2009

YTÜ - Yıldızlar Sayı 2

Globalleşen dünyada Türk Yüksek öğretiminin hedefleri YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAŞAM KÜLTÜRÜ DERGİSİ YIL:01 SAYI:2 / NİSAN 2009


Üniversite-sanayi işbirliği RLC Seminer Günleri bünyesinde; ENOSAD, TESİD ve ETMD derneklerinin yönetim kurulu üyeleri ve Elektrik-Elektronik Fakültesi öğretim üyelerinin birlikte gerçekleştirdikleri panellerle, üniversite ile sanayi arasındaki ilişkilerin nasıl arttırılacağının ve sektör ile üniversitenin karşılıklı olarak birbirlerinden beklentilerinin tartışıldığı platformlar oluşturulmuştur.

Aneltech Genel Müdürü Suat Baysan’ın katılımıyla gerçekleşen Liderlik ve Innovasyon konulu kariyer oturumu ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Gürel’in bilişimsel elektronikte dünya re- korunu yakalayan projenin sunumuyla renklenen organizasyonda.

https://vdocuments.site/documents/yildizlar-sayi-2.html