28 November 2018

Teknoloji Kaptanları

@muratgöçe, @bthaber şirketler gurubunu kutluyorum. Duvarın arkasında #teknolojikaptanları ödül sistemi, sıra dışı olarak geleneksel sistemlerin yerini aldı.

Juri ile birlikte, halk oylamasının da birlikte değerlendirildiği yeni yaklaşım teknoloji içeren başvuruları inceledi ve sonuçlandırdı. 

Değerlendirme jürisinde yer almak benim için bir gurur oldu. Ödülü kazanan kuruluşları tebrik ediyorum, kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

26 November 2018

Think Quadruple - B4B

It's been over two decades now since we first stumbled over "Business to Business" B2B approach where one business creates and delivers a solution to another business to be implemented within the boundaries of current operations of both businesses.

Selling has been the key driver under any condition so that the results would be reflected at income statements imminently. This business model has achieved great success as long as the markets reflected stable and sustainable advance for achieving planned goals. Progress is measured on a quarterly basis where the whole business architecture has relied on weekly performances. Thus the model was based on a short term win rather than a deep rooted relationship. Businesses have traditionally started to survive on a day to day everlasting environment. Therefore when the going gets tough, rough, within an unpredictable environment new avenues have to be envisioned.

22 November 2018

TeamViewer

TeamViewer bilgisayarları, akıllı telefonları, nesneleri, sunucuları, robotları genişbant ağ üzerinden bağlantı sağlayarak her türlü soruna çözüm bulunmasına imkan sağlıyor.

Sevgili Berna Çolakoğlu Türkiye'de yapılanma konusunun konuşulacağı bir toplantı düzenledi. Amacımız pazar analizlerin ve yol haritalarının görüşülmesi. Toplantı sonrasında Türkiye'de bulunan TeamViewer küresel CEO'su ile de konunun ayrıntılarını değerlendirdik. Oldukça istekli ve olumlu geçen görüşmenin yatırımlarla ülkemize yararlı olmasını dileyerek görüşmelerimizi tamamladık. 

Buluşma ve toplantı için çok teşekkürler.

21 November 2018

Bilişim Zirvesi - 2018

Bilişim Zirvesi 2018 bir önceki yıl yıkılan duvarın ardında neler olduğunun farkına vardığımız, konuştuğumuz, anlamaya çalıştığımız teknoloji gelişmeleri ve tahminleri olarak gündemde ki yerini aldı.

"Akıllı Şeyler, Bilen Teknolojiler" teması kapsamında, geliştirilen yeni donanımlar, yazılımlar ve daha da ötesinde platformlar üzerinden çok daha karmaşık hizmetlerin müşterilere sunulabilmesi panellerde değerlendirildi.

Bilişim Zirvesi 2018 daha önceki etkinliklerle kıyaslandığında geleceğe odaklı, bilim ile bütünleşik, yaşanacak yeniliklerin farkında olunması açısından, rehberlik görevini üstlenmiş bir tarz ile tamamlandı.

Ürünlerin sergilendiği alanda ise, konuşulan yenilikleri uygulamalı olarak görme şansımız oldu. Hayallerin nasıl gerçeğe dönüştüğünün ispatı ile teknolojinin sözde kalmadığını, yerel firmalarımızın somut ürünlere dönüştürdüğü projeleri gururla deneyimledik.

BTHaber şirketler gurubunu tebrik ediyorum, kutluyorum. Her yıl giderek artan cazibesi ile Bilişim Zirvesinin sektörümüz için yol gösterici, ve geleceğe ışık tutan yapısının, yön gösterici olarak devam edeceğini, daha fazla destek ile bilinen yapısına katacağı, ortak konulara çözüm getirici sonuçların alındığı bir platform olarak gelişmesini sürdürmesi bekliyorum.

20 November 2018

Tübitak - Tüsiad - TTGV - 2018 Teknoloji Ödülleri

#Tübitak #Tüsiad #TTGV teknoloji ödülleri töreni Sabancı Kulelerinde gerçekleştirildi. Geniş katılımcı kitlesi tarafından izlenen töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank onurlandırdı.

Finale kalan firmalar ile iletişim amaçlı birebir görüşmelerin yapıldığı etkinlikte, proje sahiplerinin ayrıntıları anlatımları ile başvuruların ne kadar titizlikle hazırlandığı, sonuç olarak ticari başarı planlarının eksiksiz tasarlandığı ve teknolojik anlamda gelinen seviyenin önemini gündeme taşıyoruz.

Finale kalan firmaları ortaya koydukları emek için kutluyorum, başarılar diliyorum. Ödül kazanan projeleri tebrik ediyorum.

18 November 2018

İntrim - Gemlik

Sevgili arkadaşım Kenan Şinasi daveti ve Gemlik Serbest Bölgede kurulu İntrim tesislerinde inceleme.

Otomotiv yedek parça ve yan sanayi olarak kurulmuş tesis araçlar için yalıtım malzemesi üretiyor. Ürünler yüksek oranda ihracaat amaçlı kullanılıyor.

Rakiplerinden farklı olarak uygulanan üretim süreçlerinin özgün çözümlerini değerlendiriyoruz . Ülkemizi başarı ile temsil eden İntrim firmasını kutluyorum.

Yarını İnşa Et - İTÜ

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile yürütülmekte olan Yarını İnşa Et Projesi İTÜ Arı II Teknopark'ta öğretmen eğitimleri ile başladı.

İstanbul ilimizden 30 okulumuzun katıldığı eğitimlerde, öğretmenlerimize teknik kullanım ile birlikte gerçekleşecek projenin, ihtiyaç analizinden, ürün tasarımına kadar uzanacak süreç çerçevesinde tamamlanması konusunda bilgi verildi.

Tasarımı yapılacak olan ürünlerin, projelerin değerlendirileceği ve il birincilerinin seçileceği sürecin dört ay sürmesinin planlandığı açıklanarak, okul ve öğretmenlerimize başarılar dileklerimizle sertifikaları takdim edildi.

15 November 2018

Aktek - Davutpaşa

Aktek Genel Müdürü Reha Çetin ve ekibi ile Sayısal Dönüşüm yetkinliklerini değerlendirdik. Samsung kurumsal satış yöneticisi Murat Atıcı toplantımıza katılarak teknoloji alanında güncel bilgileri paylaştı.

Çalışma ortamı yenilikçiliği kucaklayacak mimari tasarımı ile çalışanlara verimlilik sağlamak üzerine kurgulanmış. İmrenilecek şekilde aydınlık olduğu kadar iletişimi kolaylaştıracak ortak mekanlar ile donatılmış.

Yazılım konusuna gelince fazla söze gerek yok. Uzmanlar kaplarına sığamıyor deyimini hatırlatıyor. Duvarlarda bile yazılım kodları görünce işlerini ne kadar coşku ile yürüttüklerini hissedebiliyorsunuz.

Reha bey ve takımı kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum.

14 November 2018

Rus Avangardı - SSM

Sevgili arkadaşım Bülent Bankacı bugün beni Sakıp Sabancı Müzesine davet etti. Uzun zamandır devam eden dostluğumuzun eseri, eski günleri yad ederek anıları tazeledik.

SSM ye gitmişken yeni Rus Avangardı Sanat ve Tasarımla Geleceği düşlemek sergisini gezme fırsatını da kaçırmak istemedim ve muhteşem sanat eserlerini inceleme şansımı açıkçası
değerlendirdim. Mutlaka ziyaret etmenizi öneririm, Aşağıda web sitesinden kısa bir alıntıyı paylaşıyorum.


“Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisi, 20. yüzyılın ilk çeyreğinde yaşanan dramatik değişikliklerin ve radikal yeniliklerin zemin sağladığı entelektüel ve artistik gelişmelerin, sadece Rus sanatsal kültüründe değil, dünya sanat tarihindeki etkilerine de ayna tutan bir sergileme anlayışıyla kurgulandı. Sergi, 1900’lerin başından itibaren hayatı dönüştürecek bir güç olarak sanatı öne süren Rus avangard sanatçılarının bu dönemde gerçekleştirdiği çığır açıcı işlerinin yanı sıra 1917 Ekim Devrimi’nin sağladığı yenilikçi atmosferde, yeni rejimin de desteğiyle hayata geçirdikleri toplumsal tasarılarını ve heyecanla düşledikleri geleceğin geniş sınırlarını gözler önüne seriyor. 20. yüzyılın başında yaşanan teknolojik gelişme ve sanayileşmenin heyecanıyla yüzünü bilime dönen ve dünyanın da sınırlarını aşarak düşlerini uzaya taşıyan avangard sanatçıların ilerlemeye duydukları inanç, bu sergide yer alan eserlerinden canlılıkla yansıyor. Atıf : Rus Avnagardı Web Sitesi.

07 November 2018

Tübitak-Tüsiad-TTGV

@Tübitak-@Tüsiad-@TTGV Teknoloji ödülleri yürütme kurulu toplantısı Tüsiad İstanbul merkezinde gerçekleştirildi.

Seçkin, kıymetli, katma değeri yüksek projelerin çoğunlukta bulunması, yenilikçilik duyarlılığı yaklaşımı açısından, öncü teknolojileri benimseme ve kullanmaya ne kadar yatkın olduğumuzun bir göstergesi ve kanıtı olarak belgelenmiş oldu.

Finale kalan projeleri tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.

05 November 2018

Cam Sempozyumu - Şişecam

Şişecam topluluğu Türkiye'nin ilk ve tek Cam Sempozyumunu TOTEM merkezinde gerçekleştirdi. 33. kez düzenlenen etkinlik "Sürdürülebilir Gelecekte Cam" Yapay Zeka ve Cam Sektöre olarak konulu olarak geniş bir katılımcı kitlesi tarafında izlendi.

Açılış konuşmasında Prof. Dr. @ŞenerOktik camsız bir yaşamın mümkün olmadığını ve elektronik geleceğin tamamen cam üzerinde üretilmiş baskılı devreler ile gelişeceğine vurgu yaptı. Yabancı konuşmacılardan @michaelrobinson yapay zekanın cam ile evrimini göz alıcı sunumu ve enerji dolu anlatımı ile gerçekleştirdi. McKinsey&Company temsilcisi @yermolaisolzhenitsyn ise yapay zeka ve dönüşümün sistematiği üzerinde durdu.

Etkinliğe beni davet eden Şenet Oktik hocama çok teşekkür ediyorum. Sektöründe küresel rekabette öncü kuruluşumuz Şişecam'ın başarılarının devamını diliyorum.

01 November 2018

BTHaber - LBOT/PICS

LBOT

En Doğru Kurumsal Yatırımın Yol Haritası İçin Rehberlik

Hele de ekonomik açıdan sıkıntılı dönemlerde sadece BT’yi değil, tüm kurumsal yapıyı verimli yönetebilmek adına LBOT önemli bir adım oluyor.

Yıllarca iş süreçlerinin yeniden tasarımı, toplam kalite ve dönüşüm gibi önemli projelerde çalışan ve bu bilgi birikimini ürün haline getirmek isteyen sektörün deneyimli ismi, Acmena Teknoloji Yönetim ve Yatırım Hizmetleri kurucu ortağı Suat Baysan, çünkü metodoloji ve yaklaşımlar hep bir felsefe olarak kalıyor bir ürün haline gelmiyor eleştirisini paylaştı. Sayısal gelişmelerle insanların kafasının karıştığını vurgulayan Suat Baysan’a göre, şirketler hangi projelerde nasıl adımlar atmaları gerektiğini bilemedikleri için sistematik bir yaklaşım arayışına giriyorlar.

Suat Baysan bu gerçek karşısında attıkları LBOT (Leadership, Business, Operations, Technology) adımının zamanlamasını son derece doğru bulduğunu belirtmeden geçmiyor. ‘Doğru zaman’, çünkü kriz dönemleri oturup düşünmeye, ekibin yetkinliklerini geliştirmeye, iş yaklaşımlarını yeniden tasarlamaya fırsat sunuyor. Bu kapsamda örneğin özeleştiri ve değişim odaklı bir metodoloji ve sistem ortaya koyabilirsiniz. Kriz dönemlerinde ilk adımı böyle atarken ikinci olarak doğru bildiğiniz işleri yapmanız gereksiz risk almamanız lazım, uyarısını yapan Suat Baysan bu bakış açısıyla tüm öğrendikleri bilgileri bir ürün haline getirme kararı aldıklarını, ismini de LBOT olarak belirlediklerini ifade etti. Deneyimli isimle LBOT’un içeriğini, hedeflerini ve kurumsal ihtiyaçları konuştuk.

LBOT’un Çıkış Noktası Nedir?