27 December 2019

Anadolu Bilişim Buluşmaları - Harput Ajans

Sevgili Aykut Seyrek liderliğinde, Harput Ajans Başkanı Zakir Özbey, ERP komitesi Göker Sarp Davutpaşa Teknopark yerleşkesinde Anadolu Bilişim Buluşmalarını değerlendirmek üzere bir araya geldik. Etkinliğin yapılabilirliği, zamanlaması ile içerik konuları öncelikli olarak ele alındı.

Teknoloji gelişmeleri ile dünyamızı kasıp kavuran yeni yönetsel akımların özellikle öğrenim sistemi üzerinde ki değişiminin uygulama planı seçeneklerini konuştuk. İnsan odaklı sayısal dönüşüm, daha hızlı ve kolay öğrenmenin etkinliğin konu başlıkları içinde yer alması önemi vurgulandı. Teknoloji farkındalığının önceliğinin kaçınılmaz olması karşısında nasıl uygulanmalı sorusu daha belirleyici olması bakımında etkinliğin asıl temelinin öğrenim olması gerekliliği söz konusu olarak tamamlandı.

Bir sonraki buluşmanın Elazığ kentimizde yapılması ve etkinlik tarihlerin saptanması için farklı seçeneklerin bildirilmesi kararı ile verimli toplantımızı bitirdik.

Crypttech

Crypttech kurucu yönetici Alper Cem Yılmaz ziyareti. Sevgili Aykut Seyrek ile Siber Güvenlik, Yapay Zeka projelerini dinliyoruz. Israrla sürdürülen Araştırma ve Geliştirme faaliyetleri karmaşık yerli ürünlerin adından övgüyle bahsedilmesi neticesi, ciddi emekle elde edilmiş.

Kutluyoruz, davet için teşekkür ediyoruz.

CRYPTTECH 2006 yılında Siber Güvenlik alanında ürün ve teknolojiler üretmek için kurulmuş bir teknoloji firmasıdır. Odak noktasında her zaman inovatif çözümler geliştirmek olmuş ve bunu başarmıştır. Bir çok üniversiteyle işbirliği anlaşması yapmış akademik dünyanın potansiyelini her alanda kullanmaktadır. İstanbul ofisi Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkında, Ankara ofisi Hacettepe Üniversitesi Teknoparkında yer almaktadır.

Geliştirdiği ürün ve teknolojiler Kamu ve Özel Sektör tarafında yer edinmiş, çok büyük projeler yapmış ve binlerce müşteri sayısına ulaşmıştır.

Tüm ARGE çalışmalarını CRYPTTECH kendi kaynakları ile gerçekleştirmektedir. Büyük bir motivasyon ile gelirlerinin çok yüksek bir kısmını ARGE ye yatırmaktadır.

Yapay Zeka alanında globalde söz sahibi olacak teknolojiler geliştirmeye çalışmaktadır. Bu konuda çok yüksek inancı ve enerjisi vardır. Patent başvuruları yapılmakta ve sayıları her geçen gün artarak devam etmektedir.
CRYPTTECH 2019 yılı içerisinde 2 yeni firma kurmuş ve yatırım yapmıştır. CRYPTTECH Savunma, savunma sanayinde ARGE yapmak ve çözümler üretmek amacı ile kurulmuştur. Siber Koza ise Yapay Zeka, Siber Güvenlik ve Savunma Teknolojileri alanlarında genç beyinleri ve projeleri ortaya çıkarak gerçek dünyada yer alabilmeleri için mentorluk ve yatırım amacı ile kurulmuştur.

CRYPTTECH enerjisini, çok yüksek motivasyonla çalışan, hiç bir zorluğun yıldırmadığı ve yıldıramayacağı personellerinden almaktadır.

CRYPTTECH her gün enerjisini ve motivasyonunu artırarak yoluna devam etmektedir. Kendisiyle aynı enerji ve motivasyona sahip yeni yol arkadaşlarını beklemektedir.

26 December 2019

Egem - Danışma Kurulu

2019 yılının son değerlendirme toplantısı değerli arkadaşımız Kasım Toprak katılımı ile gerçekleştirildi.

Yazılımda kaliteli üretim, test, taraf olmak, tasarımcılara omuz vermek, pazarda hatasız uygulama ısrarını kuvvetlendirmek için firmalar ile yol arkadaşlığı. Egemsoft uzmanlarının bir yıllık çalışmasının özeti olarak sıralanabilir. 

2020 yılı için belirlenen hedeflere, müşteri memnuniyetine, müşteri çeşitliliğine odaklanarak, üstün başarı sağlayacakları kuşkusuz. Kusursuzluğu amaçlayan yazılım, kullanıcı firmalarının vazgeçilmez sağlam iş ortağı Egemsoft.

Tavizsiz, özverili, işlerinin üzerine titreyen Egemsoft ekibini kutluyorum, yeni yılda başarılarının devamını diliyorum.

16 December 2019

BThaber - "Quantum Mechanics"


2020 yılı Bilişim Zirvesi hazırlıkları daha şimdiden başladı. Önümüzdeki yıl için belirlenen "Quantum Journey" teması başlığı ışığında konuyu konuşmak üzere BThaber yöneticileri ile araya geldik.

İletişim teknolojilerinde günümüzde yaşanmakta olan yolun sonu renkli ve çekici güzelliği ile karşımızda. 5G için belirlenen elektromanyetik dalga frekansları 70 GHz bandına ulaşmış durumda, 6G için bir kademe daha yükselecek yer olabilir ancak daha da ötesinde artık dalgaları ışık olarak görme seviyesine erişiyoruz. Bilgi işlem kapasitesi olarak değerlendirdiğimiz yolun sonu ise 7nm (10E-9) (10^-9), küçük bir hacme 4 Milyar transistör sığdırabilmek ve hala yetersiz olan işlemci kapasitesini çoklu çekirdek kullanarak geliştirmek.

Hal böyle olunca 1920 li yıllarda keşfedilen ve günümüze kadar izi sürülen Kuantum Mekaniğinin hayata geçmesinin önü açılmış oluyor. Maddenin enerjiye dönüşme katmanlarının kuantum alanlar olarak tanımlanması ile elektronların bir olasılık dalgası teorisinde hareketle kuantum bilgisayarlar mevcut sistemlerin, tahminde zorlanacağımız kadar daha yüksek seviyede işlem gerçekleştiriyor olacakları. qubit diye tanımlanan tek elektron gözlemlendiği anda gerçeğe dönüşmesi (1/0). Dolayısıyla geleneksel sıralı yazılım dilleri geçerliliğini yitirmiş olacak ve olasılık teorisi temelli yeni bir dil geliştiriliyor, ancak henüz içeriği açıklanmıyor. Kuantum bilgisayar donanımı için tasarlanan farklı sistemlerin ortak özelliği ise mutlak sıfır (-273) derecesine kadar soğutulmaları. Fiziğin, matematiğin, mühendisliğin, buluşçuluğun neticesinde yeni Nobel ödülleri çıkacak gibi görünüyor.

2020 yılının Bilişim Zirvesini daha şimdiden merak ediyorum, BTHaber beni davet edip dinledikleri ve zihin açıcı soruları için çok teşekkür ediyorum.

12 December 2019

İVMER - SANAEM


Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uzay ve Hızlandırıcı Teknolojileri Uygulama ve araştırma Merkezi "İVMER" ile Türkiye Atom Enerji Kurumu "TAEK" proton hızlandırıcı tesisi "SANAEM".

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Bilge Demirköz ev sahipliğinde tesisleri ziyaret.

06 December 2019

Akıllı Enerji Yönetimi - Hakem Ziyareti


Üniversite Sanayi İşbirliği Tübitak 1505, Akıllı Enerji Yönetimi projemizde 3. aşama izleyici hakem Prof. Dr. Nusret Tan hocamızın ziyareti ile tamamlandı. Okan Üniversitemizden Dekanımız Prof. Dr. Semih Bilgen, Proje Yürütücümüz Prof. Dr. Nejat Tuncay, Hocamız Prof. Dr. Bekir Tevfik Akgün, Proje Yöneticimiz Dr. Ömer Cihan Kıvanç, Hocalarımız Dr. Salih Barış Öztürk, Dr. Didem Kıvanç Türeli Araştırma Görevlisi Kader Nikbay, projenin durumu hakkında bilgi vererek vardığımız noktanın proje planı ile örtüştüğü bilgisini paylaştılar.

Projemizde; donanım tasarımı, akıllı prizler, sunucu üzerinde koşmakta olan algoritmalar ve yazılım tasarımları tamamlanarak test edilmeye başlandı. Bir sonraki aşamada geliştirilen yazılımın özgün donanım üzerinde koşması gerçekleştirilecek. Hedefimiz laboratuvarda enerji depolama ve yönetim sistemlerinin bütünleşik denemelerinin 2020 yılı içinde bitirilmesi ve yıl ortası üretilebilir, satılabilir ilk sistemlerin ortaya çıkması.

Projenin yürütülmesinde emeklerini esirgemeyen bütün hocalarımızı candan kutluyorum.

03 December 2019

İstanbul Üniversitesi


Tarihten Geleceğe Bilim Köprüsü. 100 Bin öğrencisi ile gurur kaynağı. Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünü, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tansel Ak ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Bilir ile görüşmek için üniversitedeyim. Fizik ve Astronomi merakım beni Üniversiteye çekmeye devam ediyor.

Çok değerli hocalarımız ile farklı projeleri hayata geçirebilmenin seçeneklerini konuştuk. 1933 yılında kurulan bölüm, gözlemevi kubbesi, planetaryum ile seçkin bilim insanı yetiştirmeye devam ediyor. Bölümün ilgilenenleri arasında ortaöğretim öğrencilerini görmek geleceğe olan güvenimi attırıyor. Hocalarıma zaman ayırdıkları için çok teşekkür ediyorum.

28 November 2019

İzzet Baysal Üniversitesi - Nürdam


Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi NÜRDAM ziyareti. İzzet Baysal Üniversitesi Yerleşkesinde kurulu bilim merkezi proje yürütücüsü Prof. Dr. Ercan YIlmaz kutluyorum, tebrik ediyorum.

Yerel olarak tasarlanan ve üretilen Nürfet (Field Effect Transistor) Bolu'nun yeşil doğasından, göğsümüzü kabartan, dünyaya özenle sunulan teknoloji. Alpha, Beta, Gamma ışınım ve parçacıkları algılamak zamanında radyasyon uyarısı vermek. Nükleer fizik elektronik mühendisi ile iç içe. 1975 yılında üniversitede ilk transistörümü tasarlayıp ürettiğimi hatırlıyorum. Tek transistör mercimek tanesi büyüklüğünde Bipolar teknolojisi. Günümüzde aynı hacime 4 milyar transistör sığdırılıyor.

Rahmetli anneannem böyle duruma "akıllara ziyan" derdi.

26 November 2019

TESID - 30.Yıl

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği 30. yıl yemeğinde TESID Yönetim Kurulu, üyeler ve sektörümüzün değerli yöneticileri ile buluştuk.

İki dönem, dört yıl süre ile başkanlığını gururla üstlendiğim derneğimizin yıllardır sürdürdüğü başarılı çalışmalarının devamı dinlemek memnuniyetimizi arttırdı.

Dostlarımız ile anılarımız paylaşmanın heyecanı içinde TESID başkanı Müjdat Altay'dan anı plaketi almak yeni bir hatıra olarak unutulmayacaklar arasına girdi. Derneğimizin kurucu üyelerinden Prof. Dr. Duran Leblebici'nin konuşması hepimizin dile getirmek istediği duygularımıza yardımcı oldu.

Etkinliği düzenleyen YK na, Sevgili Banu Tesal'a ve TESID çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum.

24 November 2019

WRC - 19

38. Dünya Radyo Kongresi (28 Ekim - 22 Kasım) 193 ITU üye ülke delegesi gözlemciler, üreticiler, işletmeciler toplam 3900 katılımcı ile bir aydır sürdürülen kongre tamamlandı. IMT-2020 5G için kullanılacak ilave frekans bantları tanımlandı.

Özetle 25/40/45/47/70 Gigahertz frekans aralığında toplam 17.25 Gigahertz bant genişliği ile güncel sistemin (LTE-A) altından kalkamadığı yeniliklerin önü açılmış oldu.

Baz istasyonlarının maliyetlerini göz önünde bulunduran çalışmaların neticesinde yüksek irtifa baz istasyonlarının (HIBS), erişimin kısıtlı olduğu yerleşimlerde karasal sistemler ile uyumlu çalışabilmesi tanımlandı.

Frekansların belirlenmesini takip eden 2020 yılı içinde modülasyon teknolojilerinin tamamlanması ve standartlarının onaylanması ile birlikte düzenleyici kuruluşlar ile birlikte mobil işletmecilerin planlarını uygulamaları öngörülüyor.

Peki 4G - LTE Advanced neden yetersiz kaldı.

5G ile birlikte tahmin edilen yenilikler, insanların 3 boyutlu bağlantısının, iletişimin ötesinde, milyarlarca nesne, ulaşım, makineler arasından gerçekleşen inanılmaz boyutta veri, akıllı ulaşım, akıllı şehirler, binalar, sanal ikiz fabrikalar, evler, uzaktan sağlık hizmetleri, otonom sistemler, bulut üzerinden çalışma, bankacılık, eğlenme, artırılmış ve sanal gerçeklik gibi saymakla bitmeyecek ihtiyaç duyulan hızlı uygulamalar hayatımızın bir parçası olacak.

4G - LTE ile başlayan kenar bilgisayar, MIMO, smallCell, picocell, femtocell, wifi birlikte bütünleşik çalışabilme (HetNet) yaklaşımı ile birlikte süratle altyapı içinde yerlerini almış olacaklar. 5G nin bir evrim değil tamamen yenilenecek bir altyapı olduğunu daha önceki yayınlarımda dile getirmiştim. 5G mimari yapılanmasını, katmanlarını tanıtmaya devam edeceğim. "sanallaştırma, dilimleme"

20 November 2019

Bilişim Zirvesi 2019


Bilişim zirvesi 2019 Veri Konuşur başlığı ile bugün görkemli açılışı ile başladı. Katılımın her seviyede yüksek olması geleneksel zirveye ayrı bir enerji kattı. Etkinlik için hazırlanmış olan alanda ki firmaların standları, renkli ve çekici olmanın ötesinde, içerik, çözüm zenginliği ve çeşitliliği ile bilişim teknolojilerinin katma değerini vurguladılar . Teknolojiye yön vermek, anlamak, öğrenmek ve uygulamak amacının öncelikli olarak anımsandığı çevik öğrenim sistemlerini incelemenizi öneririm.

Zirvede Gündem - 

Data Talks - Açılış
Bulutta Veri sistemleri
Nesnelerin İnternetinde Veri
Dijital Dönüşüm, Veri Otobanı
Teknoloji Kaptanları Ödül Töreni

Kurumsal Dönüşüm ve Veri Yönetimi
Büyük Veri ve İleri Analitik
Robotik ve Yapay Zeka Teknolojileri
Veri Güvenlik Teknolojileri
Mobil Veri Teknolojileri
Teknoloji ile Doğan Çocuklar
CIO Turkey Stratejisi ile Sürdürülebilir Veri

BTHaber Murat Göçe ve ekibini kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum.

15 November 2019

14. Teknoloji Ödülleri

@tüsiad @tübitak @ttgv Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Tüsiad ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

1998 yılından bu yana yaratıcı, yenilikçi, teknik mükemmeliyete ve rekabet özelliklerine sahip çözümleri ödüllendirmek amacıyla düzenlenmekte olan süreç 2020 yılında 14 kez uygulanacak.

Beğeni ile sürdürülen, saygın, kıymetli ödül sistemine proje başvurularının yüksek seviyede  olması bekliyor, şimdiden başarılar diliyorum.

14 November 2019

EEMKON 2019


Elektrik, Elektronik Mühendisliği Kongresi (EEMKON). Yabancı, Yerel konuşmacılar, geniş katılımcı ve fuar alanı ile Harbiye Askeri Müzede Gerçekleştirildi. Kongrede 5G Teknolojisinin Türkiye'ye Getirecekleri ve Önündeki Sorunlar paneline oturumcu olarak yer alarak konu ile ilgili görüşlerimi paylaştım. Kongre yürütme kuruluna Davet için çok teşekkür ediyorum.

Konuşmamın kısa özeti:

Kırk yıldır yaşamakta olduğumuz teknoloji kırılımları sadece bir yenilik olarak gündeme gelmiyor, İş, Yaşam, Oyun, Öğrenme davranışlarımızın ve yetilerimizin de yeniden şekillenmesine sebep oluyor. Dinmeyen merakımız değişimlerin etkisinin ivmesel olarak daha yüksek olmasına yol açıyor. Örnekler vermek gerekirse

1970 - Mekanik Sistemlerden çapraz çubuk elektromekanik sistemlere geçiş.
1985 - Telekom altyapısının tamamen sayısal teknoloji ile donatılması (No 7)
1986 - GSM Mobil İletişimin başlangıcı
1994 - Mobil İnternet yaygınlaşması
2016 - 4.5G ile tanışma

Özgürce iletişim, deneyim, alışkanlıklarımızı kökten etkileyerek sanki başka bir düzlüğe, karmaşıklığa açılım yapmamızı sağlamadı mı? Kuşkusuz sorunun cevabı evet olacaktır. Ancak ilerlemenin gereksinimi, icatlar, bilim olağan üstü bir devinim ile altyapıyı/yönetimi hiç olmadığı kadar hızla yetersiz kılıyor. Sürücüsüz araçlar, internetin nesneleri, yapay zeka, akıllı herşey, nano/biyo teknoloji saymakla bitmeyecek gelişme değişimin en belirgin sürücüleri.

Dolayısıyla esmekte olan rüzgarın fırtınaya dönüşmesi misali değişimin özünde yatan mimari yapıların da yeniden icat edilmesi, modellenmesi, kaynak planlaması gerekiyor. 

Birinci olarak bilişim mimarisi ve devamsızlık olarak adlandırdığımız 5G.
İkinci olarak iş yapış tarzımızın çevik yapılara dönüşmesi ve yönetsel sistemler.
Üçüncü belki de en önemli Öğrenme yetimizin hızlanması.

45 dakika süren konuşmam süresince sıralamakta olduğum konuları ayrıntılı olarak açıklamaya, vardığımız kavşağın bir durak değil, çağlayana yaklaşmakta olduğumuz bir kesit bilinci ile, araç ve yol değişim noktası olduğunu vurgulamaya çalıştım.

Konuşmanın devamında, neden bazı teknolojik süreçlerde sınıra ulaşıldı, üzerinde çalışılan bilimsel çözümlerin yıkıcı etkileri neler olacak soruların cevaplarını araştırmak olarak tamamlandı. Zaman içinde yukarıda bahsedilen bulanıklığı yazmaya devam edeceğim.

13 November 2019

SmartPro

SmartPro eğitim, öğrenim merkezi ziyareti. Uzun zamandır teknoloji eğitimi ile uğraşan, ülkemiz için genç yeteneklerin yetişmesine katkıda bulunan, sertifika programları düzenleyen Önder Eker ile gelecek yetkinlikleri, yönetsel yetenekleri değerlendirdik.

Günümüzde diploma kadar değerli, sertifikasyon sistemi içinde, deneyimli, etkin insan kaynağı sağlamanın önemi, sonuç olarak küresel rekabetçiliğini sağlamış kuruluşlar yaratmanın tartışmasız önemini vurguladık. Amaç sürükleniş değil, odaklanmış, istençli, yenilenme kabiliyeti ile donanmış profesyonel kadroların sürekliliği. 

12 November 2019

Saint Benoit

Saint Benoit öğrencilerinin kurmuş oldukları FIRST "CriptoMinds" takımı ile buluştum. Gururlu, özgüveni yüksek, bilgili genç öğrenciler yarışmaya katılmak üzere görev dağılımı yapmışlar.

Takımdaki bir grup projenin finansal çalışması, ticari ve pazar modeli için gayret gösterirken diğer ekip de aralarında teknoloji sorumluluğunu paylaşmışlar. Amaçları donanım tasarımı ile birlikte öğrenen bir sistemi geliştirmek. Hayranlıkla ve onlar kadar heyecanla projelerini dinledim.

Elbette sıkıntıları ve zorlukları tek başlarına aşmalarını beklememek ve bu coşkuya ortak olmak gerekir diye düşünüyorum. Etkileyici bir dosya hazırlamışlar.

Öncelikli olarak projeyi sonrasında duraksamadan "FABLAB" girişimi ile düşlerinin gerçekleştirmek istiyorlar. Kutluyorum, başarılar diliyorum.😊



11 November 2019

YTÜ - Davutpaşa Teknopark



Yıldız Teknik Üniversitesi, Davutpaşa Kampüsü Teknopark 

Aykut Seyrek arkadaşımızın düzenlediği teknopark firmaları ile sohbet toplantısına EgemSoft ev sahipliği yapıyor.

Değişimini kavrayabilmek,, yaşam, oyun ve öğrenme anlayışımızda kırılımı yönetebilmek konuşmamın temelini oluşturuyor. Donanımda eriştiğimiz küçülme ölçeğin "Nanometre" teorik limitlere eriştiği, elektromanyetik dalga tezliklerinin "Terahertz" bandı ile neredeyse görünür ışık olacağı bir devamsızlık ile karşı karşıya  gerçeği ile yüzleşmek.

Demek ki basamakları tırmandığımız merdivenin son bölümündeyiz, tedirgin miyiz? sanırım sorunun cevabı evet olacak, değişim sürecinde yeni icatların eşiğinde yeni düzeneklere sıçramanın engellenemez cazibe ile cesaret arasında yeni sistemler arayışı.

Kuantum bilgisayarlar mutlak sıfır seviyesinde soğutularak kapasitelerini milyarlarca kez arttıracaklar, belkide günümüz işlemcilerini basit birer dört işlem hesap makinesi gibi görmemize sebep olacak. İletişim ve Bilişim mimarisinin çağdaş görünümüne son verecek yeni icatlar ve sanallaştırma kavramlarını derinden öğrenmek zorundayız.

Teknoloji yaşanan keşifler hiç şüphesiz şirketlerin iş yapış tarzlarını kökten değiştirecek. Geleneksel yönetim anlayışları yerini çevik, kendi kendini yöneten takımlar, yazılım geliştirmede kısa koşular ile projelerin dilimlenmesi, işte doruklara tırmanmak için çekinmeden öğrenilecek ve uygulanacak yönetsel metodolojiler.

Geçitten geçme zamanı, eğlendirici yeni deneyimler, kırılıma tanıklık etmek, soluk soluğa devam eden yarışta,

Öğrenmek, Öğrenmek, Öğrenmek.

Bu güzel buluşma için, katılımcılara, ev sahibimize ve Aykut Seyrek hocamıza teşekkür ediyorum, kutluyorum.

08 November 2019

TTGV - Çinli Yenilikçilerin Öğrettikleri

TTGV yayınlarına bir yeni eser daha eklendi.

Çinli Yenilikçilerin Öğrettikleri üç değerli bilim insanının araştırması ve Aydın Gelmez'in çevirisi ile okuyucuya Çin'deki İnovasyonun ekosistemi hakkında geniş bakış açısı sunuyor.

Şirketlerin, Öncüler, Gizli Şampiyonlar, Fark Yaratanlar ve Underdog'lar olarak kümelenmesinin arkasındaki felsefe.

Yenilikçilerin yordamı;

Kümelenmiş İnovasyon - Toplu olarak fırsatları kollama
Deneme Yanılma - Hızlı denemeler ve hızlı öğrenme
Güçlü bir Müşteri Odağı - Yerel İhtiyaçlar ve Ürün Çeşitliliği
Hızlı Teknoloji Yükselmeleri - Yerini koruma yarışı ve taklitçilerin önünde olma
Hızlı merkezi Karar Alma - Aciliyet Duygusu
Ağ Yapısı Zihniyeti - Fırsatları tanım ve kaynaklara ulaşma

Deniz Kaplumbağaları "haiguiler" ve daha bir çok ayrıntı.

06 November 2019

TBD - 36. Ulusal Bilişim Kurultayı


Türkiye Bilişim Derneği 36. Bilişim Kurultayı Ankara BTK konferans salonunda geniş bir katılım ile tamamlandı. Etkinliğin teması "Güvenli Dijital Gelecek-Yapay Zeka" sloganı da "Dijital Topluma Dönüşüm-Tüketimden Üretime Geçiş" olarak belirlendi.

KURULTAY OTURUMLARI
  • 5G ve Ötesi Teknolojiler ve Ekosistem
  • Tüketim Toplumundan Üretim Toplumuna Geçiş
  • Dijital Dönüşüm Stratejileri
  • Siber Güvenlik ve Kritik Altyapılar
  • Sürdürülebilir Kalkınmada Milli ve Yerli Teknolojiler
  • Uzay Teknolojileri
  • Akıllı Şehirler
  • Geleceği Şekillendiren Teknolojiler: Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka ve Kayıt Zinciri
  • Dijital Ekonominin Yarattığı Fırsatlar
  • Yapay Zeka Hukuku
Rahmi Aktepe başkanın açılış konuşmasında değindiği dönüşümü yönetecek İnsan Kapasitesinin doğru kurgulanması ve öğrenime sağlanacak öncelikli kaynak tahsisi kurultayın temel kesitini tanımladı. Gençlere yönelik çalışma programlarını dinlemek, geleceğin izlerini erken keşfetmek, yenilikçiliği özümsemek kanımca kurultayın bakış açısını konumlandırdı.

Etkinliği düzenleyen TBD yöneticileri ve tüm ekibi kutluyorum.

04 November 2019

Dijital Dönüşüm Zirvesi


(Dijital) Sayısal Dönüşüm Zirvesi birbirinden değerli konuşmacı, panelist ve katılımcı ile tamamlandı. Emeği geçen tüm ekibi kutluyorum.

Dönüşümü yadırgamadan, rekabetçilik için olmazsa olmaz bir araç olarak tanımlamadan teknolojiye odaklanmak. Sanırım zirveden çıkarımımım özetini doğru yapmış olurum.

Geleceği sezebilmek, müşterileri tanıyabilmek, çalışanların kuşku ve tedirginliğini giderebilmek daha doğru bir yaklaşım olabilirdi. Sayısal dönüşümünün süreçleri yerinden oynatacak yepyeni kurgular ile kurumsal mimariyi şekillendirecek olmasının teknolojinin gölgesinde kalması kaçınılmaz oldu. Asıl mesele, yıllardır benimsediğimiz iş yapış tarzının artık terkedilmekte olduğu, çevik dokunuşların kalıcı olarak benimsendiği ortamlara doğru evrilen kültür ve zihinsel dönüşüm olduğu gerçeğini kavrayabilmemizdir.

Sayısal dönüşüm, teknolojinin sürükleyişine kapılmadan doğru hazırlıkların planlanması, dalganın altında kalmadan yeni başarı hikayeleri yazabilmektir. Dönüşüm projelerinin seçimi ve değerlendirilmesi, farklı eksenlerde süreci en iyi uygulayan kuruluşlar ile kıyaslamalı olarak, Sayısal Gündem oluşturmak işin sırrı olarak ortaya çıkmaktadır. Seçilen kritik dönüşüm projelerinin yine çevik ve yalın olarak belirlenmesi, hızlı  girişimcilik felsefesini destekleyecektir. Sınırlı kaynak ve yatırımların odağına öğrenmenin yerleştirilmesi ile birlikte tartışmasız, çekinmeden, hevesle değişimi tüm paydaşlar ile birlikte uygulamanın üstesinden gelinebilir.

02 November 2019

Müslüm Gürses

İzlemeye doyamadığımız görkemli bir sanatçının inanılmaz hikayesi. Timuçin Esen ve Zerrin Tekindor, onurlu mücadeleyi ne de güzel canlandırmışlar. Zorluklarla sürdürülen yaşam mücadelesine göğüs germek, bu kadar da olmaz dedirtecek kadar çarpıcı. Emeği geçen yönetmenlere, yazarlara ve tüm ekibe çok teşekkürler

Müslüm Gürses'in yaşama bağlılığını, hayranları ile oluşturduğu içten sevgiyi anımsadık. Aynı zamanda benim de gençlik yıllarımın geçtiği Adana'yı yalın hali ile izlemek ve geçmişi hatırlamak.



Her yönü ile kaçırılmayacak bir öykü, eser. #müslümgürses rahmetle anıyorum.

01 November 2019

SAHA - İstanbul

SAHA İstanbul Savunma Havacılık ve Uzay alanında Türkiye'nin en büyük kümelenmesi.

Amacı bölgede mevcut potansiyeli kullanarak yüksek teknolojik ürün geliştirmek ve üretmek için bölge firmaları arasında işbirliği oluşturarak sinerji yaratmak. Hedefi savunma, havacılık ve uzay sektöründe dünyanın en etkili kümelerinden bir olmak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Tanıtım Toplantısı SAHA İstanbul ev sahipliğinde İstanbul Teknopark'ta gerçekleştirildi. Ümit Karadeniz, Serap Karadere, Münevver Gençgönül ile birlikte program kapsamında 3 Ekim 2019 itibari ile açılan Makine Sektörü çağrısı ve bilgilendirme toplantısına katıldık.

Sayın Bakan Yardımcımız Fatih Kacır'dan destek ve teşviklerin tek pencereden yönetilerek orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlere yoğunlaştırılmasına yönelik özel yatırım programının ayrıntılarını ve açıklamalarını dinledik.

23 October 2019

ODTU - DTSS

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTU) II. Uluslararası Konferans ve Sergi Etkinliğine Pearson'dan Alper Gültekin ile birlikte katılıyoruz. 

Konferansın konusu "Digital Transformation & Smart Systems" (DTSS). Amacının sanayi ve iş süreçlerinin yeniden tanımlamak olduğu etkinlikte araştırmacılar, düzenleyici kuruluşlar, uygulayıcılar bir araya gelerek konu hakkında son yenilikleri tartışma fırsatı buldular.

3 gün süren çalışmaların odak başlıkları arasında , Yapay Zeka, Blok Zincir, Algılayıcı Teknolojileri, Eklemeli Üretim, Bulut Bilişim, Büyük Veri alanlarında yeni paydaşların geliştirmesi, bulunuyor.

Beni davet eden Dr. Tarkan Gürbüz hocamıza çok teşekkür ediyorum. Etkinliği düzenleyen ODTU-Biltir Merkezini kutluyorum.

19 October 2019

TBD - KAMU BİB, BIMY


Antalya'da düzenlenen Kamu BIB'22, BIMY'26 bütünleşik Kamu, Üniversite, Özel Sektör Bilişim Yöneticilerinin, politika belirleyici ve karar alıcıların ortak buluşma etkinliği.

19 Eylül 2019 tarihinde yayınlanan 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi belgesinin kapsadığı geniş konu başlıklarının irdelenmesi, önerilerin tartışılması ile etkinlik tamamlandı.

TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe'ye davet için çok teşekkür ediyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ile yeniden bir araya gelmemize çok sevindim. 

TTGV - STOK Çalışması

TTGV Stratejik Odak - İnsan Kaynağı çalışma grubu toplantısı Borçelik Gemlik tesislerinde gerçekleştirildi. (STOK-IK).

Eş Başkanlığını Mustafa Ayhan ile birlikte üstlendiğimiz haritalandırma projesinde Dr. Serdar Gökpınar ve Yağmur Fırat yürütücü Dr. Tarkan Gürbüz ve Dr. Didem Koca hocalarımız araştırmacı olarak katkı verecekler.

Borçelik İnsan Kaynakları sorumlu yöneticisi Emel Mutlu'ya ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin gurur kaynağı işletmelerinden birini daha yakından tanıma fırsatı bulduğumuz, hatırı sayılır ihracat kaynağı göğsümüzü kabarttı. Çok teşekkürler, başarılarınızın devamını diliyorum.

17 October 2019

TTGV - Xnovate


Birbirleri ile uyumlu, yeni yetkinlikler ile donanmış "fellow" lar yeni serüvenler peşinde koşmak üzere Xnovate programı başarıyla tamamladılar. Süreci "hack" lemek artık onların kolaylıkla uygulayabilecekleri yeni uzmanlık alanları olacak. Tebrik ediyorum.

Yeni dönem Xnovate, genç arkadaşlarımızla coşku ile başlamanın yeni kavrayışlar geliştirecek olmanın gururu ile öğrenmeye devam.

TTGV ekibini, program yürütücüsü Muhsin Doğan kutluyorum.

TTGV - Reboot

Sanatçı Emrah Ablak etkinlik süresince çizdiği karikatürler reboot felsefesine ne kadar uyumlu. Aslında konuşulan yenilikleri, değişimi, çevikliği mühendis bakış açısı dışında ne de anlamlı tanımlıyor.

Değişimin odağına insanı yerleştirince, yaşam boyu öğrenmeyi, öğrenme ivmesini arttırmayı tartışınca daha bir iştahla konulara kilitlenmiyor muyuz? Rakiplerimizin aniden değil uzun zamandır planlı bir şekilde uyguladıkları çevikliğin aramızdaki farkı açtığının farkına varmak. Yapay zeka, blok zincir, bulut, derin öğrenme gibi teknolojilerin, yıllarca öğüterek öğrendiğimiz kabiliyetlerimizi daha hızlı ve verimli kavrayışları ile yüzleşmek. Biraz zor, ancak şimdi alışkanlıklarımızı unutmayı da öğrenmeliyiz.

Zihinsel ve kültürel değişimi anlamak ve bizi insan yapan ince yeteneklerimizi korkusuzca eleştirmek, mertce yeniden öğrenmeye vurulmak. Küresel kurumları hızla sarmalayan yönetsel sistemlerin birleştirici ancak bir o kadar sorumluluğu yayan çevik yaklaşımına hemen kaynak ayırmak.

TTGV yöneticilerine, sistemi yeniden yüklemek kurgusu ile konuyu tırmaladıkları ve "Reboot" renkli ve çekici etkinlik için sonsuz teşekkürler.

https://www.youtube.com/watch?v=k2aUzGizz_M&feature=youtu.be

15 October 2019

ESRI - Kurumsal İş Çözümleri Zirvesi

ESRI Türkiye Kurumsal kullanıcı zirvesi değerli konuşmacılar ve katılımcılar ile konum bilgisi kullanarak iş dünyasında ilerleyin tutkusu ile tamamlandı.

Zirvede yer seçimi, pazarlama ve satış analizleri, müşteri ve bayi yönetimi, saha operasyonları, dağıtım ve rotalama çözümlerinden örnekler tartışıldı.

Farklı kurum ve sektörlerden başarı hikayeleri ve sunumları coğrafi bilgi sistemlerinin sağlıklı fayda yaratma ve yararının önemini uzmanlar eşliğinde görüşme şansımız oldu. Tartışmasız fark yaratacak çözümler, yöresel, bölgesel, kentsel, ülkesel, küresel verilerin çevik derlenmesi ile kolaylıkla tasarlanabiliyor.

ESRI Türkiye Genel Müdürü Barış Uz ve ekibi kutluyorum, EventUsta her zamanki titiz ve özenli çalışması ile etkinliğin kusursuz geçmesinin sağlayıcısı oldu. Tebrikler.

11 October 2019

Okan Üniversitesi - Akıllı Enerji Yönetimi

@OkanÜniversitesi, @Acmena akıllı enerji yönetimi projemizin tamamlanma aşaması başladı. Proje yürütücümüz Prof. Dr. Nejat Tuncay ve Dr. Ömer Cihan Kıvanç ortaya koydukları yapıcı yaklaşım ile proje hedeflerine adım adım yaklaşmakta.

Laboratuvar ziyareti neticesinde iletişim donanım tasarımı, yazılım, algoritma geliştirme, akıllı prizler, tüketim ürünleri, çatıda kurulu güneş panelleri, akıllı enerji depolama ve sonucunda sistem bütünleştirmenin özveri ve duyarlılık içinde, duvara örülen tuğlalar gibi yükselmeye başladığını gururla izledik.

Tübitak, Üniversite Sanayi işbirliği 1505 çerçevesinde yürütülen projemizde bir Master Tezinin tamamlandığı iki doktora çalışmasının ise devam ettiğini değerlendirdik. Proje hedefimizin 2020 birinci çeyreğinde ilk bütünleşik sistemin ortaya çıkarılması olarak belirledik. Projede yer alan başta dekanımız Prof. Dr. Semih Bilgen olmak üzere, Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim görevlilerine istençli, yönlendirici, çabaları için çok teşekkür ediyorum.

10 October 2019

İstanbul Üniversitesi Gözlemevi


Prof. Dr. Selçuk Bilir hocamızın daveti ile İstanbul Üniversitesi Gözlemevi ve Araştırma Merkezinin muhteşem bilim insanı yetiştirme gayretine şahit olduk.

Pearson pazarlama direktörü Işıl Berkan ile imrenilecek merkezde unutulmayacak bir zaman geçirdik. Astronomi ve uzay bilimleri 
bölüm başkanımız Prof. Dr. Tansel Ak hocamız ve öğretim görevlilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Ayırt edilen, nazik, uyumlu bir bilim ortamında bulunmaktan gurur duydum.

Genç öğrencilerin buluşma yeri olmanın verdiği tatlı düşünceler ile merkezin ne kadar toplum ile iç içe olduğunu gökyüzünün gözleri parlayan meraklılarının bulunduğunu deneyimledik.

Planetaryum görsel şöleninde Samanyolu gök adamızı, yıldız kümelerini izlerken tartışmasız düş gücümüzün gerçeğe dönüşmesine tanık olduk.

Neredeyse sabahlara kadar gözlem yapılabilen, tesisi ve eseri Üniversitemize kazandıranlara ve her koşulda işletmesini gerçekleştiren güler yüzlü öğretim görevlilerine sonsuz teşekkür ediyorum, kutluyorum.

Teşekkürler Selçuk hoca.


03 October 2019

Egon Zehnder

Egon Zehnder yönetici Burcu Bıçakçı Ersoy ziyaretimiz.

Pearson yöneticileri Işıl Berkan ve Selda Koçer ile sürekli öğrenme, işe alım, insan kaynakları süreçlerini değerlendirdiğimiz verimli bir toplantı.

Davet ve görüşme için çok teşekkür ediyoruz.

01 October 2019

TTGV - İktisadi İşletme

TTGV İktisadi İşletme İcra Kurulu toplantısı İTÜ Arı2 TTGV ofisinde Suat Baysan, Fuat Akçayöz, Volkan Bayraktar ve Genel Sekreter Dr. Mete Çakmakçı'nın katılımı ile gerçekleştirildi.

2019 yılının değerlendirilmesi, 2020 yılı ve ötesi öngörüleri, konumlandırma, ürün yelpazesi tanımları ele alındı.

İktisadi İşletme Strateji oluşturma ve bu doğrultuda İnsan Kaynakları kapasite ihtiyacı planlanması çalışması başlatıldı.

26 September 2019

Atasam - Erzurum Atatürk Üniversitesi

Erzurum Atatürk Üniversitesi Astrofizik Merkezi (ATASAM) ve Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) ziyareti. 3200m yükseklikte Türkiye'nin en büyük teleskobu kurulum aşamasında. İstanbul Işık Üniversitesinin de katkıları ile proje bileşenleri Araştırma Geliştirme ile özgün ürünler olarak sistem içinde yerlerini alıyorlar.

Bilimsel gelişmelerin eşiğinde, imrenilecek buluşlara karış karış yaklaşmak ve biçimlendirmek, insanlık merakımızın sonsuz sınırlarını zorlamak, gururla değer üretmek. Mimarisinden, malzemesine, 4m çapında aynasından aktif optik düzeltmesine kadar mükemmel bir eser. Kainatın sırları çözüldükçe yeni soruların daha da karmaşık hal alması kaçınılmaz olacaktır, astrofizik alanında duyarlılık ile yer almamızın devamlılığı DAG ile mümkün olacaktır.

DAG youtube

22 September 2019

HBR - Geleceğin Meslekleri

Günümüz ve Geleceğin Mesleklerine Yeni Bakış Açıları, bir başka örnek ise liderler için yapay zeka sertifika programlarımız. Yapay zekanın şirketleri, şirket kârlılıklarını ve büyümelerini nasıl etkileyeceği ve iş hayatının içine nasıl entegre olacağını bu alanla ilgili geliştirilen iş modelleri desteğiyle öğrenene sunuyoruz.
1994 ve 2004 yıllarını Cisco'nun genel müdürü olarak geçirdikten sonra kariyerine Samsung, TTGV ve Nortel gibi büyük kuruluşlarda devam eden Acmena Technology Management and Investment Inc. CEO’su Suat Baysan'ın sınıf içi eğitimlerini yürüteceği “Artificial Intelligence for Leaders” programı yöneticilere, yapay zeka teknolojilerini derinlemesine tanıtmayı amaçlıyor.
Baysan bu eğitimin önemi şöyle özetliyor: “Pearson Professional" Küresel pazar koşullarının toz duman içinde belirsizliğe doğru sürüklenişi, büyük/küçük ayrımı gözetmeksizin yerel şirketlerin rekabeti gözeneklerinde derinlemesine hissetmelerine neden oluyor. Günlük kovalamacanın dayanılmaz cazibesinden kurtulmak, esen "sayısal dönüşüm" rüzgarlarını keşfetmek, örgütleri yeniden yapılandırmak ve ortak paydaşlar ile iletişimi sağlamak yönetimin başlıca meselesi haline bürünüyor. Pearson Professional sürekli öğrenim felsefesi doğrultusunda ihtiyacının doğru analizi, planlanması ve uygulaması ile değişimin sıra dışı olumlu sonuçlarla neticelendirilmesi sürecinde şirketlerin güvenilir stratejik bilgi iş ortağı sorumluluğunu üstleniyor.”

21 September 2019

Mürefte - Kutman



Etiler Rotary Kulübümüzün her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Bağ Bozumu gezisindeyiz. 
Mürefte benzersiz doğası ile hayranlık uyandırıyor.

Marmara denizi kıyısında biraz da ana yollardan uzakta üzüm bağları ile ünlü beldemiz. Kutman şarapları müzesi ve gezimiz sırasında tarihin yapraklarını açarak Adnan Kutman'dan kıymetli anlatım dinliyoruz.

Bağları, şarap fabrikasını, müzesi ile zarif, şık, narin sahili ile hafta sonu dinlenme imkanını buluyoruz.

İstanbul'un telaşı, kovalamacası, karmaşasından uzaklaşmak... Sakin vakit geçirmeyi özlemişiz. Gezimizin doyumsuz anılar ile tamamlanması için uğraşan ve misafirperverliği ile bizleri kucaklayan Adnan Kutman'a içtenlikle teşekkür ediyoruz.

19 September 2019

Pearson - MeetUp

Pearson Professional Yapay Zeka ve Yeni Nesil Liderlik meet up. Can Mindek, Ergi Şener, Suat Baysan, beklenen etkinlik, ayrıntıları tartışılan kavramlar, tanımlar, uygulama alanları, teknoloji.

Yapay Zeka teknoloji sürüklenişi olmanın ötesinde, kuşkusuz doğru kurgu ile karmaşık sorunların üstesinden gelmemize yardımcı olacak araç. Birinci aşama verilerin derinlemesine toplanması, derlenmesi, yapılandırılması. İkinci aşama verinin belirlenmiş algoritmalar doğrultusunda anlamlandırılması. Üçüncü aşama sonuçların ortaya konması ve öngörülerin düzenli sunulması. Süreç içinde veri ile öngörünün sürekli izlenmesi düzeltmelerin ve güncellemelerin anlık olarak algoritmalara yansıması, aslında derin öğrenme.

Sohbetimiz neşeli, küresel şirketlerin farklı uygulama örnekleri ile renklendi. Olmazsa olmaz bilimsel gelişmeler, fizik, kuantum bilgisayarlar, yapay zeka ile sayısal dönüşüm, ortak kullanım, paylaşım ile kurumsal şirketlerde sistematik olarak planlanması zorunluluğunun neticesinde yeni nesil liderleri bekleyen zorluklara değinildi.

Soruları ile anlatımı enerjik hale getiren, dikkatleri hiç azalmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Çabucak geçen zamanın merakımızı biraz olsun dindirdiğini, ancak yepyeni soruların zihnimizde oluştuğunun mutluluğunu yaşadık. Öğrenmeyi yaşam boyu alışkanlık olarak önceliklendirmenin, başarıya kavuşmanın anahtarı olduğunu unutmayalım.

Uçsuz bucaksız bilim sohbetlerinde yeniden buluşmak dileğiyle, etkinliğin kurgulanmasında emeği geçen Pearson ekibine sonsuz teşekkürler. 

05 August 2019

Pearson Professional - Acmena

Dünyanın önde gelen eğitim markalarını bir araya getirerek her tür öğrenme şekli ile başarısını kanıtlamış, bütünsel eğitim çözümleri sağlayan, yasal, idari ve mail açıdan bağımsız açık ve şeffaf bir eğitim şirketi olan Pearson Türkiye ile, Ülkemizde araştırma geliştirme, proje yönetimi, eğitim metodolojileri, sayısal dönüşüm alanında saygın şirket ve markalar ile çalışan Acmena 1-Ağustos-2019 tarihinde stratejik danışmanlık anlaşması imzalandı. Pearson ekibine, Sinan Kezer, Can Mindek, Selda Koçer, Tutku Çavuşoğlu, Alper Gültekin, Deniz Çokuğraş güler yüzlü, imrenilecek yaklaşımları için çok teşekkür ediyorum. Değişim, dönüşüm sürecinde kurumsal liderler ile buluşarak cesaretle yürütülen projeler için birlikte çözüm üretecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Beğeni ve etki oranı yüksek Babson College  "Artificial Intelligence for Leaders"  programına bekliyorum, (15 Eylül). Yapay zeka teknolojilerinin, işin büyümesinin ve nasıl karlı dönüşler alınmasının anahtarı olacağının mesleki sırlarını keşfetmeye, verilerin derlenmesi, derin öğrenme, algoritma, anlamlandırma, uçsuz bucaksız denizlere yelken açmaya, haritalandırmaya var mısınız?

02 August 2019

ICT Media - 5G Konulu Yazım

5. Nesil iletişim sistemleri pazar ihtiyacı mı? Duraksamadan geliştirilen teknoloji mi?

Bir zamanlar baş köşemizde, dayalı döşeli salonumuzda neredeyse bir süs eşyası gibi yerini bulan DRQA 500 telefon. Bilgiye susuzluğumuzu giderdiğimiz içinde gezinti yaptığımız kütüphaneler. Ne oldu da keşfedilen her icadın, sabırsızca izini sürmeye, sanki hep yanımızda vardı da biz oracıkta hemen fark edemedik dercesine tükettiğimiz teknoloji. Yaşamımıza egemen olan, iş, görev, dinlence, eğlence, hiçbir ortam tanımayan, bağlantı merakımız.

Gece ve Gündüz (YİNG/YANG) birbirini kovalamayı hiç bırakmayacak sürekli çevrimiçi Teknoloji/İhtiyaç yarışı. Neredeyse toz duman içinde evrimleşerek, koşuşturarak vardığımız yerleşim, yarışın yeniden tanımlandığı, yolların artık çatallaşmaya başladığı durak noktasındayız. Bilgiçlik çağının sonu ve paylaşım ekonomisinin başladığı yepyeni düzlüklerin görüntüsü gözümüzün önünde canlanıyor.

Yeni bir araca ihtiyaç duyduğumuzu içgüdüsel olarak kavrıyoruz, belki de şimdiye kadar dağarcığımızda bize pürüzsüz hizmet etmiş olan 4.5G tangır tungur gürültülü bir araç gibi gelecek.

05 July 2019

TTGV - Stratejik Odak Çalışma

TTGV "Politika ve Program Geliştirme Faaliyetleri" kapsamında "Teknoloji Üretimi için İnsan Kaynağı ve Yetenekler" projesi yönetici Dr. Serdar Gökpınar ile uzman Yağmur Fırat önderliğinde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

TTGV YK temsilen şahsım, Sanayi temsilen Mustafa Ayhan Eş Başkan birlikte katkı sağlayacağımız, uluslararası düzeyde rekabetçi bir teknolojik inovasyon ekosistemi için doğru yeteneklerin kazandırılmasında arz ve talep sorunlarının tespiti konulu çalışmanın planlama süreçi başlatıldı.

04 July 2019

Bilişim 500 - Emek Sineması

"20 yıldır vizyonda" Bilişim 500 ödül töreni tamamen yenilenen kurgusu ile kuşkusuz katılımcıların beğenisini en yüksek seviyede kazanıyor. Kutluyorum, tebrik ediyorum.

Toplum yaşamı ile tamamen ve çepeçevre bağdaşan, alanlarında geleceği şekillendiren firmalarımızı sahnede gurur ile izledik. Teknolojinin anlaşılması ve uygulanması ile değer yaratmayı amaç edinmiş yöneticileri hayranlıkla takip ettik. Her birinin farklı bakış açıları ile çözüm üretme anlayışları, çabaları değişimin rüzgarı olarak yüzümüze doğru esinti oldu.

Pazarın küçülmesini sessizce kabullenmeyeceğimizi hissettik, daralmanın uzun soluklu olmayacağına inandık, duygulandık. 

Söz konusu dönüşümü kavramak, ürünler tasarlamak, ihtiyaca göre uyarlamak, denemek işte sahnede hedeflerine kilitlenmiş Bilişim çalışanları. Gözleri parlayan, kolları sıvamış, sezgileri kuvvetli, belli olmayan geleceğe umutla bakmamızı sağlıyorlar. Akıl ve bilim ile yollarına devam edecekler, gelişecekler, yerinde duramayan Bilişim sektörünün bir yıl sonra merdivenleri hızla tırmanmış, büyümeyi gerçekleştirmiş olarak alkışlamayı sabırsızlıkla bekliyorum.

BTHaber çalışanlarını bir kez daha samimiyetle kutluyorum, inovasyon sürecinde öncülük ediyorsunuz. Çağdaş farklılıklar ile yeniden buluşuncaya dek esen kalın.

Not: Video çok yüklü olduğu için sadece 60 saniye yükledim.



tören video tamamı