300 üzerinde öğrencinin katlım ile tamamlanan etkinliğe, açılış konuşması yapmak üzere davet edilince sunumumda "Yapay Zeka" oluşumunun 3 temel birimine yer verdim.
1-Veri: Sıradan olmak yerine, özenle derlenmiş, amaca dönük, oldukça derin kaynaklardan elde edilmiş olması. Duyarlılık içinde hazırlanmış, oluşacak bir sonraki aşama için kesitlere ayrılmış sağlıklı bilgi.
2-Algoritma: Verilerin nasıl işleneceği, amaca uygun tanıların konabileceği matematiksel formüller. Öğrendikçe algoritmanın da yeni kavrayış ile güncellenebilen tasarımı. Basmakalıp işletme süreçlerinin çok ötesinde sorgulama, bilgelik yönetimi.
3-Tahmin: Elde edilen sonuçların öngörüye dönüştürülmesi, uygulama geri beslemesi ve özdevinim ile bağdaşarak sağlıklı neticenin elde edilmesi.
Neşe içinde geçen çalıştaylar ve sahnede sergilenen oyunlar. Hayranlıkla gelecekte gezinti, renkli anlatımlar. Olabildiğince geniş bakış açısı ile "Yapay Zeka" esnekliği. İnsani duyguların dışa vurumu, yerinde duramayan ancak hiç bir zaman özünde duygusallığı kavrayamayacak gelişim. "Yapay Zeka" ile yüzleşmek, dolayısıyla ölçülü tırmanışında yer almak, yön vermek, kullanmak ve dikkatleri çekmek.
Genç arkadaşlarımızın imrenilecek incelik ile sergiledikleri hikayeler uçarı olmanın yerine ayağı yere basan mutlu gösteriler olarak tamamlandı. Etkinliğe emeği geçen dinmeyen enerji ve coşku ile uğraşan Rotaractlarımı kutluyorum.