Projeler sahipleri ödüllerini Ataköy Rotary Kulübü Başkanı Güvenç Koçkaya'dan aldılar. Ataköy Rotary kulübümüze, Juri Üyelerimize ve Örsçelik Balkan Yapay Zeka yarışmasına başvuran tüm girişimcilere ve destekleyen kuruluşlara,
EAE Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hikmet Kaya
çok teşekkür ediyorum.
Kazanan iki projenin kısa anlatımını sizlerle paylaşıyorum.
Girişim Özeti:
Wallids küçük ve orta e-ticaret şirketleri için oluşturulmuş bir siber güvenlik sistemidir. Kullanıcılar 5 dakika içerisinde sistemi kurarlar ve bir daha hiçbir aşamayla uğraşmak zorunda kalmazlar. Sadece 50 ms gecikme süresine sahibiz ve sektörden YANLIŞ POZİTİF zararını kaldırıyoruz. Kısaca biz siber güvenlik öğretmeyiz, sitelerini yavaşlatmayız ve kampanya zamanı müşteri kaybettirmeyiz.
Ürün Özeti: Wallids
Kullanıcılar 5 dakika içerisinde sistemi kurarlar ve bir daha hiçbir aşamayla uğraşmak zorunda kalmazlar. Sadece 50 ms gecikme süresine sahibiz ve sektörden YANLIŞ POZİTİF zararını kaldırıyoruz. Kısaca biz siber güvenlik öğretmeyiz, sitelerini yavaşlatmayız ve kampanya zamanları müşteri kaybettirmeyiz. Bunları atağın yapısını bozan sistemimize, kullandığımız makine öğrenmesi ve sanal sunucu sistemine ve merkezi bulut yapımıza borçluyuz. Makine öğrenmemizin başarısını ise bir use-case ile açıklamak mümkündür. Amerika'daki bir müşterimize sistemimizin henüz karşılaşmadığı ve tanımlanmayan bir atak tipinden 2000 adet gelmişti. Bu atakların hepsini sistemimiz anlık öğrenip fire vermeden engelledi. Hatta panellerinde undefined olarak gözüktü.
Ürün Özeti. Retinow
Diyabet dünyadaki körlüğün en büyük nedenidir. Dünyada yaklaşık 500 milyon diyabetli hasta bulunmaktadır Türkiye’de ise bu sayı yaklaşık 11 milyon civarındadır. Yapılan araştırmalara göre Diyabet hastalarının %50’si gözünü kaybetme riskinden habersizdir. Diyabet kanserden 10 kat daha yaygın görülür.
Diyabet hastalarının rutin göz kontrollerini kolaylaştırmak ve onları bu riskle daha erken aşamada tanışmasını sağlamak için birinci basamak sağlık kuruluşlarına yönelik bir cihaz ve bu cihaza entegre bir yapay zekâ yazılımı geliştirdik. Retinow cihazımız ile hastanın göz dibinin yani retinasının fotoğrafı çekilir ve bu fotoğraftaki komplikasyona yapay zekâ yardımı ile anında bir raporlama sunulur.
TÜBİTAK BİGG desteğinden sonra TÜBİTAK 1507 desteğini kazanarak sistemimize 3 farklı hastalığı daha ekleyerek cihazımızın yeteneklerini artırıyoruz. Bu hastalıklar tıpkı diyabet gibi çok yaygın olan ve hastanın görüş alanını etkileyip körlüğe kadar götüren Makular Dejenerasyon, Glokom ve Göz kuruluğudur. Bu sayede Türkiye deki önlenebilir körlüğün öncüsü olmayı hedefliyoruz.